AKP-MHP-HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi iktidarının tüm kadın düşmanı politikalarının karşısında “Yalnız Değilsin, Mor Dayanışma Var!”diyerek cevap veriyoruz.

Basın açıklamasını Adana Mor Dayanışma Derneği üyesi Derya Çiçek Nar okudu

Yıllarıdır haklarımıza, hayatlarımıza, bedenimize, kimliğimize, yaşam tarzımıza yönelik saldırılar karşısında susmadan, korkmadan ve itaat etmeden büyüttük mücadelemizi! Sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe bir kere daha bu sesi örgütlemek için buradayız!

WhatsApp Image 2023-09-28 at 19.18.04

Ekonomik kriz hayatımızı sarmalıyor. Açlık sınırı 12 bin 918 TL iken milyonlarca insan 10 bin TL olan  asgari ücretle yaşamaya zorlanıyor. Ülkenin tam %70’ini açlık sınırı altında olan asgari ücretle geçim derdinde. Hakları için direnen işçiler ise karşılarında her zamanki gibi devleti buluyor. Zengini daha fazla zengin yapma derdinde olan devlet tüm gücüyle işçinin, emekçinin karşısına dikiliyor. Ülkenin her yanında direnen işçiler işkence görüyor, gözaltına alınıyor.

İstanbul Sözleşmesini kadınların tüm itirazlarını yok sayarak elimizden alan iktidar şimdi de 6284’e saldırıyor. Bu erkek egemenliğine karşı feminist mücadelemizi/kadın mücadelemizi sokak sokak örgütleyen biz kadınları gözaltı-tutuklama saldırısı ile susturmaya çalışıyor. Her gün kadın cinayetleri ile uyanırken erkek-yargı ile failler aklanıyor, ödüllendiriliyor. LGBTİ+fobikliği ile nefret kusuyorlar. ÇEDES gibi projelerle laikliğe saldırı büyütülüyor. Ekonomik krizle kadınlar, gençler, emekçiler açlığa sürükleniyor. Büyük sermayedarlar için Akbeleden’den Dikmece’ye doğa talanı büyütülüyor.

Bizler tüm bunların karşısında örgütlü bir mücadele ile kazanacağımızın bilinci ile tüm Adana’lı kadınları Mor Dayanışma’da örgütlenmeye çağırıyoruz.

Bilmelisin ki yalnız değilsin, yalnız değiliz, çünkü Mor Dayanışma var, kadın özgürlük mücadelemiz var! Bizi hapsetmeye çalıştıkları bu karanlığı örgütlü mücadele ile yırtmak için buradayız! Sokak sokak örgütlenme faaliyetlerini büyütmeye devam edeceğiz. Umudumuzu büyütecek, gücümüzü birbirimizden alacağız.

Her zaman söylediğimiz gibi; bu karanlığa karşı umut biz de, umut kadınlarda!

Adana’nın her yerinde, mahallelerde örgütlenme çalışmamızı yaparken bir yandan da Hukuk, Psikososyal Destek, Kültür-Sanat, Sağlık Komisyonlarımızı güçlendirecek, Emek Komisyonunu kuracağız!

Kadınların acil taleplerini gündemleştirecek ve mücadelemiz ile kazanacağız.

Şimdi güçlü bir adım atma zamanı. Sosyalist Feminist mücadelemizde yerin hazır! Gelin birlikte başaralım.

Yaşasın Kadın Mücadelemiz!

Yaşasın Sosyalist Feminist Mücadelemiz!

Adana MOR DAYANIŞMA

Editör: Haber Merkezi