Seher Ergin; Eğitim-İş olarak bu olayın ve sonuçlarının peşini bırakmayacağımızı ve şiddete başvuranların akıbetinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Seher Ergin darp edilen öğretmenlere dönük şu açıklamayı yaptı;

Öğretmenlerin toplumsal saygınlığını zedeleyen, sosyal statülerini ve okuldaki işlevlerini küçümseyen söylem ve politikaların bir sonucu olarak neredeyse her gün eğitim yuvalarımızda başka bir şiddet vakasına şahit olmaktayız. Bugün de Saniye Hüsamettin Özaltın Ortaokulu'nda görev yapan önceki dönem Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanımız ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İsa Kayadan ve iki öğretmenimiz okul çıkışı sırasında darp edilmiştir.

Bu güne kadar gerçekleşen öğretmene şiddet olaylarının faillerinin ceza almamasının ve engelleyici politika geliştirilmemesinin şiddet olaylarının artmasının temel sebebi olduğu gerçeğinin altını çiziyoruz.

Ekran görüntüsü 2023-11-08 194251

Öğretmenlerin çalışma güvenliği Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğudur!

Bakanlığımız, öğretmene şiddet konusunda yaptırımları gündeme getirmeli, bu olaylara yasal yollarla dur demeli, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlamalı ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerini arttırmalıdır.

Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyor; arkadaşlarımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırgan şahsın hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz.

Eğitim-İş olarak bu olayın ve sonuçlarının peşini bırakmayacağımızı ve şiddete başvuranların akıbetinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri, 646 Milyon Liralık Kaçakçılığa Engel Oldu Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Ekipleri, 646 Milyon Liralık Kaçakçılığa Engel Oldu

WhatsApp Görsel 2023-11-08 saat 19.17.39_e6ae7d35

İSA KAYADAN YAŞANAN OLAY İLE İLGİLİ ŞU DEĞERLENDİRMEYİ YAPTI;

"Okul çıkışı araç içerisinde olan öğretmen arkadaşların bir veli ile tartışmalarına şahit oldum. Tartışmanın küfür ve hakarete varan boyutunu farkedince olay yerine gittim. Veliyi sakinleştirmeye çalıştım olayın büyümemesi için gayret gösterdim ama bu sırada sakinleştirmeye çalıştığım veli tarafından elinde bulunan anahtar ile darp edildim. Bu sırada yere düştüm ve omuzum zedelendi. Olayın büyümemesi için gayret gösterirken şiddet mağduru oldum." dedi.

Editör: Haber Merkezi