Aytek; ÇGC’de

AK Parti Adana Milletvekili Adayı Faruk Aytek; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; ÇGC Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akköse, ÇGC Üyesi Semir Yalçın, Günaydın Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aytekin Uçar da yer aldı.

Adana’nın mevcut konumu gereği bir çok sorunu bulunduğunu, bu sorunların çözümüne katkıda bulunmak istediğini söyleyen Aytek; ülkemizin önemli kültür-ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olan Adana’nın büyük atılımlara hazır olduğunu söyledi.

Akdeniz Bölgesi’nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu, kaynakların doğru kullanımı halinde Adana’nın çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Aytek; “Yeni bir yüzyılı inşaa edeceğimiz, büyük yatırım hamlelerini başlatacağımız önümüzdeki dönemde Adana’nın her alanda gelişmesi ve kalkınması için Mecliste tüm gücümle destek olacağım. Adana ile ilgili her projenin yanında yer alacağım” dedi.

Yerel basının sorunlarının çözümü noktasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte hareket ederek, basın çalışanlarının özlük hakları dahil, meslek ilkeleri çerçevesinde görev yapan gerçek basın emekçilerinin tüm sorunlarında yanlarında yer alacağını söyleyen Aytek; “Gelişen teknolojiye bağlı olarak iletişim kaynakları çeşitlenmiş durumdadır. İnternet medyası da başta olmak üzere görsel, işitsel ve yazılı basının daha da gelişmesi, halkın sesinin yerine ulaşması, sorunlarının çözümü için yetkililere ulaştırılması noktasında hepimize önemli görevler düşüyor. Ben TBMM’de basının güçlü bir destekçisi olarak hareket edeceğim. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; yerel ve yaygın basının her geçen gün daha da ağırlaşan koşullarda yayın hayatını sürdürdüğünü, basın çalışanlarının ise başta ekonomik koşullar olmak üzere bir dizi mesleki sorunla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Başkan Esendemir; “Ekonomik kriz her sektörü olduğu gibi basın sektörünü de olumsuz etkiledi. Gazete yayınlamak daha da zorlaştı. Çeşitli baskılar ve sorunlarla bir çok gazete kapanma aşamasına geldi. İlan-abone ve reklam gelirleri azalırken, baskı maliyetleri daha da arttı. Devletin yerel ve yaygın basını desteklemesi ve girdi maliyetlerini aşağıya çekecek şekilde desteklemesi gerekir. Başta Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının ilan-abone ve reklam vermeleriyle ilgili kısıtlamaları kaldırması çok önemli. TGF olarak Ankara’da bir dizi temaslarda bulunmuş ve olumlu geri dönüşümler edinmiştik. Ancak hala bir gelişme sağlanmadı. Bu konuda yeni dönemde TBMM’de yer alacak tüm vekillerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

FARUK AYTEK KİMDİR?

Faruk Aytek; Tekstil ve Hazar Giyim alanında faaliyet gösteren, bölgesinde 5000 kişiye istihdam sağlayan, Akdeniz Bölgesinin, sektöründe en büyük ihracatçı firması Aytek Konfeksiyon Ltd. Şirketi’nin kurulduğu günden bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

Aytek Konfeksiyon Ltd. Şirketi; 2014 – 2023 yılları arası, Akdeniz Bölgesi, Hazır Giyim sektöründe üst üste İhracat Şampiyonu oldu.

Aytek; Adana Sanayi Odasında Yönetim Kurulu Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi Üst Kurul Delegeliği ve Akdeniz İhracatçılar Birliğinde Başkan Yardımcılığı görevlerini halen yürütmektedir..

AK Parti’de 2003 – 2006, 2012 – 2014, 2014 – 2018 ve 2019 – 2023 yılları arasında, Adana İl Başkan Yardımcılığı yapan Faruk Aytek; İktisat Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Editör: Haber Merkezi