Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube genel kurul hazırlıkları başladı. 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılacak olan genel kurulda Başkanlığa ve kurullara adaylık başvuruları devam ediyor.

2008 öncesi aylık bağlama oranlarına dönülmesini, kök maaşların asgari yaşam koşullarının altında kaldığını ifade eden emekliler; TÜED’in önceki ve mevcut yönetimlerinin, emeklilerin ekonomik ve sosyal yaşamında herhangi bir fayda sağlamadığını, emeklilerin yeterli katkı ve yardım görmediğini belirttiler.

AKÇA VE YILMAZ ADAYLIKLARINI AÇIKLADI

SES Eş Genel Başkanı M. Sıddık Akın; "SES"imiz Yargılanamaz! SES Eş Genel Başkanı M. Sıddık Akın; "SES"imiz Yargılanamaz!

“Birlikte olacağız, birlikte yöneteceğiz” sloganıyla harekete geçen Ç.Ü.Genel Sekreterliği, ASKİ Teftiş Kurulu Başkanlığı ve eski İl Kültür Müdürü Eğitimci Mehmet Akça ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı yapan eski Adana Bölge Sosyal Sigortalar Bölge Müdürü Nurettin Yılmaz, adaylık başvurusunda bulundu.

“UMUTLARIMIZ DA MAAŞLARIMIZ DA TÜKENİYOR!”

65 bin üyesi bulunan TÜED’in emeklilerin ekonomik ve sosyal yaşantılarında bir rahatlama ve fayda görme beklentisi içinde üye olduğunu ancak mevcut yönetimlerden yeterli katkı ve desteği görmediğini belirten Başkan Adayı Mehmet Akça, “Biz emekliler çeşitli kurumlarda bir çok meslekte çalıştık ve ömür tükettik. Emekli olduktan sonra ekonomik rahatlığa kavuşma özlemi ve hayali kurduk. Bu umutla dirsek çürüttük. Ellerimiz nasır tuttu. Çeşit çeşit hastalıklara yakalandık. İnsanca yaşamak için emekli maaşlarımızın en az asgari geçim şartları olmasını talep ettik, bekledik ancak sonuç alamadık. Ekonomik kriz umutlarımızı tükettiği gibi maaşlarımız da tükeniyor ve alım gücümüz günden güne eriyor” dedi.

“2008 ÖNCESİ MAAŞ BAĞLAMA ORANLARINA DÖNÜLMELİ”

TÜED’e üye olarak aidatların otomatik şekilde maaşlardan kesildiğini, dernek yönetiminin parasal sıkıntı yaşamadığını, sadece birkaç firma ya da kurum ile indirim üzerinden emeklilere yardımcı olmaya çalıştığını, bu indirimlerin de herhangi bir rahatlama getirmediğini belirten Akça, yönetimini kararlı bir duruş sergilemediğini, üyesinin hakkını savunmadığını belirterek, “Ülkemizin ekonomik krizde olduğu, paramızın eridiği bir ortamda TÜED olarak yapılması gerekenleri kararlılıkla savunacağız, bunun için birlik olmalıyız. 2008’de yürürlüğe giren aylık maaş bağlama oranı çok düşürüldü. Bu nedenle kök maaşımız cüzi miktarda kaldı, 2008 yılı öncesi maaş bağlama oranlarına dönülmesi için çalışmaları başlatıp takipçisi olacağız” diye konuştu.

“BİRLİK OLURSAK, BAŞARIRIZ”

Adana’dan TÜED Adana Şube seçimleri için Akça’nın listesinde başkan yardımcılığı için adaylık başvurusunda bulunan Nurettin Yılmaz ise açıklamasında, “Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda, kararlı ve şeffaf bir yönetime sahip olursak, başarırız. Biz adayınız olarak hep birlikte yöneteceğimize en samimi duygularımızla söz veriyoruz. Siz emekli kardeşlerimizin oylarına talibiz. Birlik olup sizlerle birlikte yönetmeye talibiz. Birlik olalım, haklarımızı hep beraber alalım” dedi.

Nurettin Yılmaz, TÜED’in hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını, üyelerinin haklarını kararlılıkla savunacağını belirterek, başta sağlıkla ilgili olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel bir çok projeyi hayata geçirmek için göreve talip olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi