Ankara Kuğulu Park'ta yapılmak istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalede bulundu. Çok sayıda yurttaş gözaltına alınırken, polis yürüyüşe katılanlara biber gazıyla müdahale etti. Yürüyüş, müdahaleye rağmen sürüyor.

Türkiye’de yıllardır gerçekleştirilen Onur Haftası etkinlikleri bu yıl da iktidar tarafından yasaklandı. Ankara Kuğulu Park'ta yapılmak istenen LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'ne polis sert müdahalede bulundu.

Yürüyüşü gerçekleştirmek isteyenlere biber gazı sıkıldı, çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Arka sokakta başlayan yürüyüşte, İslamcı bir grup homofobik sloganlar attı.

Gruptan bir kişiye, “Abicim seni kenara alabilir miyiz” diyen polise gruptaki şahıs, “Ben buraya Allah için geldim. Allah için gelene müdahale edemezsin. Onlara müdahale et” yanıtını verdi. Polis ise karşılığında, “Onlar henüz başlamadı. Onları zaten yürütmeyeceğiz” dedi. 30’u aşkın gözaltı Yürüyüş gerçekleştirmek isteyen kitleye polis saldırırken, eylemcilerin gözüne biber gazı sıktı. Ardından polis, 30’u aşkın kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polislerin yanı sıra dinci grup da kitleye “Sizi yaşatmayacağız” şeklinde tehditlerle saldırıda bulundu.  

Resim

Yirmiden fazla LGBTİ+ aktivistinin gözaltına alındığı saldırıda Mezopotamya Ajansı'ndan gazeteci Emel Vural'ın yüzüne biber gazı sıkıldı. Polis, KaosGL.org muhabiri Aslı Alpar'a da saldırarak bacağından yaraladı.

LGBTİ+’lar saldırılar öncesi Tunalı Hilmi Caddesi’nde birçok farklı grup halinde yürüdüler. Kennedy Caddesi ve Bestekar Sokak’ta polis darp ederek LGBTİ+’lara saldırdı. 

Ankara Onur Yürüyüşü basın açıklaması Tunalı Hilmi Caddesi'nde yürünerek okundu.

Öte yandan, LGBTİ+ düşmanı İslamcı gruplar da LGBTİ+’lara saldırmaya kalkıştı.

Editör: TE Bilisim