2022 yılında çok sayıda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projesi tamamlandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve gelmesinin ardından Adana genelinde gerçekleştirilen projeleri hızlandıran ASKİ Genel Müdürlüğü yatırımları çoğaltmaya devam ediyor.  2019 yılından bu yana yapılan içme suyu hattı uzunluğu 1867 kilometre oldu. Yanı sıra 300 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa edildi.

2022 YILINDA BİRÇOK İÇME SUYU PROJESİ TAMAMLANDI

Şehir merkezi ve ilçelerde vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli su temin etmek için gerçekleştirilen çalışmalar dahilinde Yüreğir ve Sarıçam’da nüfus artışı ve kentleşmeye bağlı olarak su ihtiyacının artması üzerine 15.000 ton kapasiteli içme suyu deposu inşa edildi.

2022 yılı içerisinde Kozan ve Ceyhan ilçeleri içme suyu projeleri sona erdi ve bu projelerle birlikte kayıp kaçağa yol açan, insan sağlığı açasından da tehdit oluşturan eski asbestli boruların değişimi gerçekleştirildi. İlçelerde başlatılan hizmet atağı kapsamında Pozantı ve Aladağ’da tarımsal sulama projeleri hayata geçirildi. Bu sayede üretimin artması ve bölge halkının ekonomisine katkı sağlanması amaçlandı.

ÇATALAN ARITMA TESİSİ YENİLENDİ

Adana’ya kesintisiz ve sağlıklı su temin eden Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki ünitelerde gerekli görülen revizyon çalışmaları yapıldı. Arıtma ana üniteleri olan hızlı kum filtreleri ile dezenfeksiyon ünitesi; tesis haberleşme altyapısı, içme suyu depolarının durumunu görüntüleyen scada bilgisayarları yenilendi. Tesisin genel bakım onarım çalışmaları periyodik olarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca tüm pompa istasyonlarında bulunan pompaların çalışmasını hız invertörü ile sağlamak üzere çalışmalar sürüyor.

ALTYAPI EKSİKLİKLERİNE KALICI ÇÖZÜMLER

Adana genelinde sorunsuz bir altyapı sunmak ve vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini en verimli şekilde karşılayabilmek için proje üreten ASKİ, yıl içerisinde birçok çalışmayı başarıyla tamamladı. Yeşilyurt Mahallesi ve Ray Sokak’ta gerçekleştirilen kanalizasyon projesinin yanı sıra Adana’nın kanayan yarası olan su baskınlarını ortadan kaldırmak amacıyla Huzurevleri – Kurttepe Mahalleleri, Yeşiloba Mahallesi, Ray Sokak, Kurttepe Caddesi ve daha birçok noktada yağmur suyu projeleri hayata geçirildi. Ani su baskınlarına son verecek bu çalışmalarla birlikte ihtiyaç duyulan noktalarda birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ayrıştırılması sağlandı.

ADANA’DA KESİNTİSİZ HİZMET

İçme suyu ve kanalizasyon hatları inşa etmenin yanı sıra su kaynaklarını, çevreyi, halk sağlığını korumak adına ilçelere atık su arıtma tesisleri inşa eden ASKİ, Saimbeyli ve Karataş Atık Su Arıtma Tesislerinin yapımını tamamladı. İmamoğlu ve Aladağ ilçelerindeki tesislerin yapımı ise hızla sürdürülüyor.

Başkan Zeydan Karalar’ın, halkın parasını doğru kullanmak, bu amaçla hizmet artarken tasarruf etmek için kamu yararını gözeten ASKİ, kiralama bedeli yüksek olan 118 adet iş makinesini satın alarak kendi bünyesine dahil etti ve araç filosunu güçlendirdi.

Adanalıların ikamet ettikleri yerlerde abonelik işlemlerini hızlıca gerçekleştirebilmeleri için “yerli yerinde hizmet” anlayışı geliştirildi; farklı noktalarda 11 abone merkezi hizmete açıldı.

Sadece finansal odaklı değil, biyolojik sistemlerin gelecek kuşakların gereksinimlerine cevap verebilmesini de amaç edinerek çalışmalarını sürdüren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, bundan böyle Adanalıların sorunlarını ortadan kaldırmaya ve büyük yatırımlarla şehrin yaşanabilirliğini artırmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi