CHP Çukurova İlçe Başkanı Avukat Remzi Ümit Atay; “Deprem Sonrası Bina Hasar Tespiti Konusunda Bilgilendirme” Yaptı

Atay; Adana'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından deprem sonrası şehir genelinde yürütülen incelemeler devam ederken şuana kadar ağır hasarlı 626 binanın tespit edildiğini belirtti.

Avukat Remzi Ümit Atay; “Deprem Sonrası Bina Hasar Tespiti Konusunda Şu Bilgilendirmeleri Yaptı;

1-Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları sonuçlandığında mahalle muhtarlıkları ve kaymakamlıklarda ilan yolu ile tebliğ edilecektir. 

2- https://hasartespit.csb.gov.tr/ adresinden ve e-devlet üzerinden binanızın hasar tespit durumunu sorgulayabilirsiniz ancak bu yasal bildirim hükmünde değildir

3- Hasar tespit sonuçlarının mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesinin ardından 1 aylık itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde çevre ve şehircilik bakanlığına e-devlet ve iletişim ofislerinden itiraz edilebilecektir.

4- Özel süre bulunmayan hallerde itiraz üzerine çevre ve şehircilik bakanlığı otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştay’a, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Otuz günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez.

4- İdari yargılama usul kanununa göre dava açma süresi, özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde Danıştay’da ve idare mahkemelerinde altmış ve vergi mahkemelerinde otuz gündür.

WhatsApp Image 2023-03-15 at 14.06.01

Editör: Haber Merkezi