"Emekli çiftçilere de ikramiye ödensin"

"Çalışan emeklilere yapılan ayrımcılığı kınıyoruz"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, emekli çiftçiler ve çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmemesini sert sözlerle eleştirdi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Barut, "Emekçileri ve üretenleri cezalandıran AKP iktidarı, tüm çalışan emeklilere olduğu gibi tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilere 5 bin liralık ikramiyeyi vermiyor. Hakkımızı alacağız elbette!" dedi.

İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Kırklareli Kula Köyü'nde, Koza Madenciliğe ait projeyi Meclis gündemine taşıdı İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Kırklareli Kula Köyü'nde, Koza Madenciliğe ait projeyi Meclis gündemine taşıdı

"HAKSIZLIĞA SON VERİN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda emekli çiftçiler ve çalışan emeklilere yapılan ikramiye haksızlığına tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Nasırlı elleriyle toprağı işleyip alınteriyle sulayan çiftçimiz için yapılsa azdır. Ancak AKP iktidarı ülke çiftçisine üvey evlat gibi davranıyor ve ocağını söndürüyor. Benzer bir durum şimdi tüm çalışan emekliler gibi emekli çiftçiler için de geçerli. Bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

"HESABI SANDIKTA SORACAĞIZ"

Emekli çiftçilerin üretim için seferber olduğuna dikkat çekerek ikramiye konusundaki ayrımcılığın son bulmasını isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 55'in üstünde. Ancak toprağa sevdalı çiftçilerimiz emekli olsalar da, yaşları ilerlese de üretmek ve değer yaratmak için çalışmaya devam ediyor. Ne hikmetse üretenleri cezalandıran AKP iktidarı, tüm çalışan emeklilere olduğu gibi tarım Bağ-Kur ve diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilere 5 bin liralık ikramiyeyi vermiyor. Bu ayrımcılığa karşı zaten Anayasa Mahkemesi'nde dava açtık. Çiftçimizin hakkını kimseye yedirmeyiz. Varımızla yoğumuzla, her şeyimizle direnmeye devam edeceğiz! Ocağımızı söndürenlerin, üretenleri cezalandıranların da hesabını ilk sandıkta soracağız elbette."

Editör: Haber Merkezi