Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye genelinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak amacıyla 4 yeni okul modelinin uygulamaya konulacağını duyurdu. TÜSİAD’ın ev sahipliğinde Tekfen Tower’da düzenlenen "Geleceğimiz İçin Eğitimi Birlikte Konuşmak" konferansında konuşan Tekin, bu modellerin “bölge”, “ihtisas”, “sektör içi” ve “sektöre entegre” olmak üzere dört farklı kategoride olacağını belirtti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Tekin, yeni müfredatın kademeli olarak 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlayacağını açıklarken, bu müfredatın kolektif bir emeğin ürünü olduğunu vurguladı. Yeni eğitim modeli, esnek ve dinamik yapısıyla ihtiyaçlara göre güncellenebilecek bir çerçeve sunacak.

Eğitim Sen, Ders İçerikleri Siyasal İdeolojik İhtiyaçlarına Göre Değil, Pedagojik İlkelere Göre Oluşturulmalıdır! Eğitim Sen, Ders İçerikleri Siyasal İdeolojik İhtiyaçlarına Göre Değil, Pedagojik İlkelere Göre Oluşturulmalıdır!

Mesleki Eğitimde Yenilikler

Bakan Tekin, mesleki eğitim konusunda önemli düzenlemeler yapıldığını ifade etti. Yeni modeller, mesleki ve teknik eğitim mezunlarının sektörde daha kolay istihdam edilebilmesi için geliştirildi. Ayrıca, mesleki eğitimin ortaokul düzeyinde başlatılması için zanaat atölyeleri kurulacak ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde ortaokullar açılacak.

İdeolojik Eleştiriler ve Eğitim Reformları

Bakan Tekin, eğitim reformlarına yönelik eleştirilerin ideolojik olduğunu belirtti ve özellikle yeni müfredatın çocuk işçiliği teşvik ettiği yönündeki iddiaları reddetti. Eğitimde bilgi yükünün hafifletilmesi ve beceri odaklı eğitime geçiş gibi yeniliklerin, eleştirilerin odak noktası olduğunu kaydetti.

Konuşmasında eğitimde katılımcı bir yaklaşıma önem verdiklerini ifade eden Tekin, eleştirilere açık olduklarını ve somut verilere dayalı katkıları memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi