Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kocaispir mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bereketin, yiğitliğin, mertliğin ve medeniyetin şehri Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladığımız bugün; milletimize vurulmak istenen esaret zincirlerini paramparça eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tarihe altın harflerle kazınan tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR

Özgürlük ve bağımsızlığımızın onuru, gururu ve coşkusunu yaşadığımız bugün; milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak ülkemizin bekasından asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya kararlılıkla ve yüksek sesle haykırdığımız gündür.

Anadolu’nun dört bir yanını istila eden düşman işgalinden kurtulma yolunda diğer şehirlerimizde olduğu gibi Adana’mızda da sergilenen destansı mücadele; tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen esaret kelepçelerini yakıp eriten bir ateştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan Tufan Paşa’yı, Saim Bey’i, Müftü Kasım Hoca’yı,  Fekeli Gizik Duran’ı, Ramazanoğlu Suphi Paşa’yı, Yüreğir müfreze komutanlarından Molla Nasrullah’ı, Millî Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu’nu, Cemil Nardalı’nı, Ahmet Remzi Yüreğir’i, ilk kadın şehidimiz Rahime Hatun’u, Gülekli Hatice’yi, Kara Fatma’yı, İbo Osman’ı ve Adana’mızın kurtuluş tarihinde mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm hemşehrilerimizin Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi