TMMOB Adana İKK; Hukuksuzluğun 2. Yılında Gezi davasında tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. TMMOB Adana İKK; Hukuksuzluğun 2. Yılında Gezi davasında tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Başkanı Cafer Esendemir, “Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette bu güzel Adana'da doğmuştur” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o hissinin hâlâ yüreklerde yaşadığını belirterek, Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutladı.

Milli Mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşuna giden yolun Adana’dan başladığını vurgulayan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “102 yıl önce bugün verilen kararla özgürlüğümüze kavuştuk. Adana düşman işgalinden kurtuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve kurtuluş destanı yazıldı. Adana’nın Atatürk için özel bir yeri vardır. Ona kurtuluş hissini veren bu kentin insanlarıyla ne kadar gurur duyulsa azdır.” dedi.

Bu kurtuluş hissi kadar Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasının da çok önemli olduğunu dile getiren Esendemir, “Atatürk, 102 yıl önce bir hedef göstermiş. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışmamız ve varlığımıza sahip çıkmamız gerektiğini anlatmış. Öyleyse 102 yıl sonra biz bu hedefin ötesine gitmeli ve Atatürk’ün gösterdiği yolda daha çok ilerlemeliyiz. Kararlı adımlarla yürümeli ve omuz omuza vermeliyiz. Unutulmamalıdır ki birlik ve beraberlik içinde çıkılan yollarda hedefe daha kısa sürede varılır. Bu yönüyle Atatürk’ün ilke ve devrimleri etrafında kenetlenmeliyiz ve Cumhuriyet’imizin değerlerine daha çok sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Üzerinde yaşadığımız toprakların kıymetinin iyi bilinmesini isteyen Esendemir, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 5 Ocak 1922’yi tarihin altın sayfalarına yazan Tufan Paşa’yı, Saim Bey’i, Aladağ şehidi Ahmet Bey’i, Pozantı şehidi Müftü Kasım Hoca’yı, Kozan şehidi Ulvi Bey’i, Ceyhan şehidi Sabit Efendi’yi, Karaisalı şehidi Mehmet Efendi’yi, Fekeli Gizik Duran’ı, Ramazanoğlu Suphi Paşa’yı, Yüreğir müfreze komutanlarından Molla Nasrullah’ı, Millî Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu’nu, Adana Müftüsü Şehit Duran’ı, Cemil Nardalı’nı, Ahmet Remzi Yüreğir’i, Rahime Hatun’u, Gülekli Hatice’yi, Kara Fatma’yı, İbo Osman’ı ve adını sayamadığı adsız kahramanları minnet duygularıyla andığını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi