• SAVAŞ: ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIK YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ
  • SAVAŞ: 6’LI MASANIN ÇALIŞMALARI ÇOK DEĞERLİ
  • SAVAŞ: SPOR TOPLUMU BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE TUTAR
  • “İNSANLARIMIZIN GELECEKLE İLGİLİ KAYGISI OLMASIN”

Hatay Büyükşehir belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bir televizyon programının canlı yayın konuğu oldu.

Programın başında A.Hatayspor’ın maçlarını her zaman takip ettiğini söyleyen Savaş, takıma destek verdiğini ve Hatay Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün 13 tane Süper Lig’e yükselen takımı olduğunu söyledi.

“EĞER BELEDİYENİN İMKANLARNI HİZMET EDECEĞİNİZ NOKTALARA HARCARSANIZ KİMSE SİZİ ELEŞTİRMEZ”

A.Hatayspor’a yapılan finansal destek ile alakalı sorulan soruyu da yanıtlayan Savaş, “ Kurumsal ekonomi ile futbol takımı ekonomisini bir tutmazsanız kimse sizi eleştirmez. Eğer belediyenin imkânlarını hizmet edeceğiniz noktalara harcarsanız kimse sizi eleştirmez. Ama şu var ki belediye başkanısınız , kanaat önderlerinden, iş adamlarından destek bulma şansınız daha fazla oluyor. Bunu direkt kulübün hesabına yatırdıktan sonra o hesap denetlenebilir olduktan sonra problem yok” dedi.

“SPORA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Sporun Hatay’ı birlik ve beraberliğine çok önemli katkı sağladığının da altını çizen Başkan Savaş, “ süper ligde 13 tane belediyemizin takımımı ve bireysel sporlarımız var. Belediyemizin 26 branşın aynı anda spor yapabildiği modern bir spor kompleksi var. Spor toplumu hamur gibi yoğurarak birlik, bütünlük ve huzur içinde yaşamak için önemli bir etken. Bu yüzden dolayı da spora çok önem veriyoruz. Sadece profesyonel takımlara değil amatör takımlara ve sivil insanlarımızın spor yapmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

SAVAŞ YAPILAN HİZMETLER HAKINDA DA ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında da bilgiler paylaşan Savaş şöyle dedi: Hatay’da iki tane arıtma tesisi vardı bunun üstüne 13 tane daha ekledik. Kanalizasyondan yağmur suyu hatlarına kadar çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Köylerin hiçbirinde asfalt yoktu. Büyük bir spor kompleksi yaptık. Tarihi dokularla turizme katkı sağladık. Asi Nehrimizi de rehabilite ettik. Hatay’ı UNESCO tarafından tescilli Gastronomi Şehri yaptık. Hatay’ın Türkiye Cumhuriyetine katıldıktan sonra ilk defa sınır kapısı oldu ve HADO’yu Hatay’ın ekonomisine de, huzuruna da katkı sağlamak için yaptık” dedi.

EXPO 2021’in Hatay’ın ekonomiden eğitime, ticaretten turizme kadar birçok katkısı olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, kısa süre içerisinde 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını ve EXPO alanlarının her zaman hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Başkan Savaş, HBB meclisinde iktidar parti temsilcilerinin hizmeti engellemek amacıyla belediyenin aleyhine kararlar verdiğini de açıkladı.

“HATAY’IN CHP’Lİ BİR BAŞKAN TARAFINDAN YÖNETİLMESİNDEN RAHATSIZLAR”

Savaş, “ Hatay halkının tercihine saygı duymak lazım. İki dönemdir Cumhuriyet Halk Partisinde belediye başkanıyım meclis çoğunluğunun iktidar partisinde olmasına alıştık. Birçok hizmeti yokuşa sürüyorlar, güzel hizmet yapmamamız ve kazanmamamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunun üstesinden geliyoruz. Ben şikayet etmiyorum Hatay halkının tercihine saygı duymak lazım. İktidar partisi saygı duymuyor ve her şeyi kendileri yönetmek istiyor. Hatay’ın iki dönemdir CHP’nin yönetiminde olduğundan dolayı rahatsızlar. Ama biz çok güzel hizmetler yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Savaş, Türkiye’deki işsizlik, enflasyon, gelir dağılımındaki problemler ve sığınmacılar dolayısıyla Hatay’ın da oldukça etkilendiğini belirtti.

Suriyeli sığınmacıların Hatay’a yaratmış olduğu sıkıntılar hakkında da açıklama yapan Savaş, doğum oranlarının oldukça fazla olduğunu, bulaşıcı hastalıkların çoğaldığını ve çocukların eğitimsizliğinin ileride çok büyük sorunlara da yol açacağını açıkladı.

“ULUSLARARASI HUKUK GÜVENCESİ VE BARIŞ ANTLAŞMALARININ YAPILMASI LAZIM”

Suriye’deki savaşın bir an önce son bulması gerektiğini ve barış istediklerini vurgulayan Savaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi en kötü barış en iyi savaştan iyidir. Biz düne kadar bu insanlarla kardeş gibiydik. Başka ülkeler ile barışabiliyorken kendi din kardeşlerimiz ve akrabalarımız ile neden küsüz anlamış değilim. Bu insanların gidebilmeleri için uluslararası hukuk güvencesi ve barış antlaşmalarının yapılması lazım. Oradaki ülkelerin başkanları bunu sağlaması lazım .Birçok devletin hareket etmesi ile bu sorun çözülür” diyerek sığınmacı sorunun Türkiye ve Hatay’da çok ciddi sorunlar yarattığını söyledi.

“DEVLETLERİN BARIŞ ADINA ÖNEMLİ ADIM ATMALARI LAZIM”

Antakya Belediye Başkanı olduğu zamanlarında bu konu için binlerce toplantı yaptığını da anlatan Savaş, “Belediye başkanları, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bu konuları görüştüm. Hatay’da empati, sempati ve sevgi zinciri rahatça oluşabiliyor. Bizler insanları ötekileştirmiyoruz. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi devletlerin kendi aralarında bir şeyler yapması lazım. Bu zaman kadar Hatay olarak sağlıklı bir şekilde götürdük ama bu saatten sonra devletlerin iletişimin hızlanması ve barış adına önemli adımların atılması lazım” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZIN ADAY OLDUĞU YERDE BİZE DESTEK VERMEK VE ONUN YANINDA OLMAK DÜŞER”

Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili de soruları da yanıtlayan Başkan Savaş, “ Sayın genel başkanımızın aday olduğu yerde bize destek vermek ve onun yanında olmak düşer. Aile terbiyemiz ve siyasi terbiyemiz bunu gösterir. Ama cumhurbaşkanımız aday olmayacaksa sayılı isimlerin arasında benim ismimin geçmesinden onur duyarım. Herkesin onur duyacağı bir makam bizim için de kutsaldır” dedi.

“İNSANLARIMIZIN GELECEKLE İLGİLİ KAYGISI OLMASIN”

Uzun süredir siyasetin içinde yer aldığını ve yakından takip ettiğini ifade eden Lütfü Savaş, “ İktidar birçok şeyi tersine çevirmek için geldi. Geçmişte sağ-sol, yasaklar ve mezhepsel çatışmalar oldu. Artık bunlar yaşanmasın. İnsanlarımızın gelecekle ilgili kaygısı olmasın” dedi.

Savaş, Cumhurbaşkanın Türkiye’deki sorunlara çözüm üretmediğini ve insanların zihninde erozyon oluşturduğunu da söyledi.

“6’LI MASANIN ÇALIŞMALARINI ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM”

6’lı masanın çalışmalarının Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Savaş, “ 6’lı masaya baktığını zaman muhafazakar, liberal ve sosyal demokrat var. Geçmişte çatışan ama şimdi gelinen duruma aakrak istişare kültürüyle Türkiye’yi kurtaralım diyorlar. Geçmişten ders alan bir 6’lı masa var. Türkiye’de sistemsizlik var ve her şeye bir kişi karar veriyor. Artık ortak akılla yürütme zamanı var. 6’lı masanın çalışmalarını çok değerli buluyorum. Her ne kadar dışarıdan manipülasyon yaşatsalar da başkanlar istikametin nereye gitmesi gerektiğini biliyorlar”

Programının sonunda Türkiye’nin çok huzur ihtiyacı olduğunu da  açıklayan Başkan Savaş, “ huzuru Millet İttifak olarak da sağlayacaklarının altını çizdi ve yaşanan her sorunun üstesinden geleceklerini söyledi.

Editör: Güven BOĞA