“CHP’Lİ BELEDİYELER YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTI”

 14 MAYIS’TA DEMOKRASİ, İNSANLIK, HAK, HUKUK KAZANACAK.”

 “YEREL SEÇİMLERDE MERSİN’DE TARİHİN EN YÜKSEK OYUNU ALACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz İlçesi Kuruçeşme'de CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in Seçim Ofisi açılışına katıldı.

CHP’li belediyelerin gerçekleştirdikleri hizmetler ile Türkiye’de yeni bir dönem başlattıklarına vurgu yapan Başkan Seçer, 30 büyükşehir belediyeleri içerisinde en başarılı belediyeler CHP’li Büyükşehir Belediyeleridir. Buna kimseye itiraz edemiyor. Çünkü CHP’li belediyeler yeni bir dönem, yeni bir çığır açtı” dedi.

CHP’li belediyelerin halkın tüm sorunlarına koştuğunu hatırlatan Başkan Seçer, bunun önemli bir referans olduğunu belirterek “15 Mayıs’tan sonra da bütün bakanlıklarda şaheserler yaratacak cumhuriyet çocukları var. Atatürkçü, çağdaş, devrimci, cumhuriyetçi insanlar var” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs günü rehavete kapılmadan, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “sakın ola hırsızlara müsaade etmeyelim, oyları çaldırmayalım. Daha sonra saflarımızı daha da sıklaştıracağız. 11 ay sonra yerel seçimler geliyor” diye konuştu.

BAŞKAN SEÇER, MİLLETVEKİLİ GÖKÇEL’İN SEÇİM OFİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI (12)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in Seçim Ofisi açılışına katıldı. Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Seçer, 14 Mayıs seçimleri ile birlikte Türkiye’de demokrasinin, insanlığın, hakkın ve hukukun kazanacağını söyledi.

“CHP’li belediyeler yeni bir dönem başlattı”

Başkan Seçer, 4 yıl önce belediyelerde kurdukları gönül köprülerini15 Mayıs'tan sonra tüm Türkiye’de kuracaklarını söyledi. CHP’li Belediye Başkanlarının 4 yıldır 11 büyükşehir belediyesini yönettiğini hatırlatan Seçer, “11 Büyükşehir belediyesi demek, Türkiye'nin yaklaşık yüzde 50 nüfusunun yaşadığı, ekonomisinin üçte ikisinin döndüğü şehirler demek. Türkiye'de gerçekçi anketler yapılıyor. Bu yapılan anketlerde 30 büyükşehir belediyeleri içerisinde en başarılı belediyeler CHP’li Büyükşehir Belediyeleridir. Buna kimseye itiraz edemiyor. Çünkü CHP’li belediyeler yeni bir dönem, yeni bir çığır açtı” dedi.

BAŞKAN SEÇER, MİLLETVEKİLİ GÖKÇEL’İN SEÇİM OFİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI (1)

“Asıl işimiz 15 Mayıs’tan sonra başlıyor”

Asıl işlerinin 15 Mayıs’tan sonra başlayacağına dikkat çeken Seçer, “Herkes biliyor, sandıktan 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu çıkacak. Bugünkü düzenin karşısında olan partilerin kazanacağı toplam milletvekili sayısı 300’ün üzerinde olacak. Bunu herkes biliyor. En başta her gün anket yaptıran iktidar biliyor. Ama bu sonucu ortadan kaldırmak için bin bir çare düşünüyor. Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek açıkladı. İçişleri Bakanlığı valiliklere, kaymakamlıklara yazı göndermiş; ‘20 bine kadar nüfusu olan yerleşim yerlerini 3 görevli, 20 bin ile 100 bin nüfusu olan yerleşim yerlerini 5 görevli, 100 binden fazla nüfusu olan yerlere de en az 10 görevli vereceksiniz’ diye. Bunlar çıkan ıslak imzalı sandık sonuçlarını İçişleri Bakanlığı’na anında çevrimiçi geçecek. Seçim Kanunu’na göre böyle bir şey mümkün mü?” ifadelerini kullandı.

“Örgütler oyumuza sahip çıkacak”

Mevcut iktidarın sandıktan çıkamayacağını ancak kazanmak için her türlü oyunu deneyeceğini söyleyen Seçer, bu oyunlara karşı CHP’nin yoğun bir çalışma gösterdiğini kaydetti. Seçer, “Örgütler oyumuza sahip çıkacak, görevi bu. Asıl seçim ne zaman kazanılır biliyor musunuz? Siz 31 Mart’ta kazandığınız belediyelerle halkın gönlüne girdiniz mi? Köprü, şefkat, sevgi oldunuz mu? İşte o zaman seçimi alırsınız. 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, CHP’nin en güçlü olduğu seçimlerden bir tanesidir.  Elimizde referans var, gurur, onur duyacağımız emek, alın teri var. 4 yıldır bu kent için çalışan belediye başkanları var” diye konuştu.

“Şaheserler yaratacak cumhuriyet çocukları var”

 Pandemide CHP’li belediyelerin vatandaşlar için canhıraş çalıştıklarını hatırlatan Seçer, “Belediyeler olmazsa halkın hali nice olacaktı? Sadece Büyükşehir evlerinize kadar 170 bin gıda kolisi gönderdi. Tarihinde olmuş mu? CHP’li belediyeler yaptı bunu. Depremde belediyeler olmasaydı çok daha farklı bir tablo ile karşılaşırdık. Deprem bölgesine ilk giden CHP’li belediyelerdir. Gerisi laf-ı güzaf. Biz görevimizi yapıyoruz. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bizim yüzümüz var, özgüveniniz tavan olsun. Güçlüyüz, çok iyi kadrolarımız var. 15 Mayıs’tan sonra da bütün bakanlıklarda şaheserler yaratacak cumhuriyet çocukları var. Atatürkçü, çağdaş, devrimci, cumhuriyetçi insanlar var” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEÇER, MİLLETVEKİLİ GÖKÇEL’İN SEÇİM OFİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI (11)

“Yerel seçimlerde Mersin’de tarihin en yüksek oyunu alacağız”

Rehavete kapılmadan sandıklara sahip çıkılması gerektiği uyarısında bulunan Seçer, “14 Mayıs'ta sakın ola hırsızlara müsaade etmeyelim, oyları çaldırmayalım. Daha sonra saflarımızı daha da sıklaştıracağız. 11 ay sonra yerel seçimler geliyor. Evelallah hizmetlerimizin de dozunu artıracağız hiç merak etmeyin. Biz Mersin’den sorumluyuz. Yerel seçimlerde Mersin’de tarihin en yüksek oyunu alacağız” dedi.

“Adaleti sağladıktan sonra Mersin hakkını alacak”

Hem pandemide hem depremde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları vatandaşlar için seferber ettiğini vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:

“Depremzedelerimizi biz bağrımıza basmışız. Onlar bizim kardeşimiz. Mersin gönlü bol bir memlekettir. Herkesi kucaklar, bağrına basar. Burada yaşamak istiyorlarsa başımızın tacıdırlar. CHP’li diye Mersin’i depremden etkilenen iller kapsamına almadılar, 17 ili aldılar, inadına burayı almadılar. İşte milletvekillerimiz burada. Göreve gelir gelmez ilk yapacağınız iş bu olmalı. Adaleti sağladıktan sonra Mersin hakkını alacak. Haklı hakkını alacak. 14 Mayıs’ta demokrasi, insanlık, hak, hukuk kazanacak.”

Başarır: “Bizim belediye başkanlarımız ve yeni dönem bakanlarımız namuslu insanlar”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, partili olmanın milletvekili olmaktan daha zor olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Sokak sokak gezeceğiz, pazar pazar geziyoruz. İnsanlara dokunuyoruz, 14 Mayıs’a kadar da dokunmaya devam edeceğiz” dedi. 14 Mayıs’tan sonra bu devletin mazotunu, arabasını, binasını kullananlar yargılanacak. Bizim belediye başkanlarımız bizim yeni dönem bakanlarımız namuslu insanlar. Bu halkın parasını, vergisini kendi özel ihtiyaçlarında kullanmazlar. Rahat olun. Herkes sahada Mersin’de kılcal damarlara kadar gidiyoruz. 14 Mayıs’a kadar sayın. Zulüm, dert, tasa bitiyor. Bizi nasıl  yöneteceksiniz diyenlere; ‘Mersin, Ankara, İstanbul gibi yöneteceğiz. Halkın parasını halka vereceğiz. 5 tane müteahhitte vermeyeceğiz deyin” diye konuştu.  

Gökçel: “Mücadele edeceğiz, çalışacağız, halkımıza ulaşacağız”

14 Mayıs seçimlerinin ‘Hak, hukuk, adalet’ diyenler ile halkın hakkını gasp edip beşli çetelere, yandaşlara, tarikatlara harcayan iktidar arasında olacağını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise “Bu seçim, halkın geleceği için dertlenen, her daim demokrasi, özgürlük, eşitlik diyenler ile halkın paralarını çalıp yiyenler arasında geçecek” dedi. Seçimlerin ülkeye demokrasinin gelmesine katkı yapacağını söyleyen Gökçel “Hepimiz bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mücadele edeceğiz, çalışacağız, halkımıza ulaşacağız. Ta ki 14 Mayıs’ta halkın iradesi gerçek şekilde sandıktan çıkana kadar” şeklinde konuştu.

Antmen: “Sarayın saltanatını yıkarak halka vereceğiz”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “100 yıl önce bu ülkede bir adam inanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim iki eserim vardır’ diyor. Biri Türkiye Cumhuriyeti. Ne pahasına olursa olsun onu ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Hiç kimse bunu aklından çıkarmasın. 100 yıl önce yaptık yeniden yapacağız. İkincisi de ailem ve ferdi olmaktan onur duyduğumuz partimiz, yuvamız CHP. Atatürk'ün altı okunun peşinde bu ülkede 100 yıl önce nasıl sarayın iktidarını yıktıysak, iktidarı halka verdiysek, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında sarayın iktidarını, saltanatını yıkarak halka vereceğiz. Sana söz Mersin, sana söz Türkiye” dedi.

Ömür: “İçinde yaşadığımız kara kışa, ekonomik çöküntüye son vereceğiz”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise, “Ekonomiyi bu duruma sokan Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati, Vali ile beraber insanlara yardım kolisi dağıtıyorlar. İktidarın milletvekili adayı devletin valisi ile yardım dağıtıyor. İktidarın Ulaştırma Bakanı aday olmuş, 5’li çetenin uçağıyla seçim çalışması yapıyor. Bu israfa, bu saltanata, bu keyfiyete biz son vereceğiz. İçinde yaşadığımız kara kışa, ekonomik çöküntüye son vereceğiz” dedi. “Ülke huzursuz, umutsuz ama yakında bahar gelecek” diyen Ömür, halktan çalınanları halka iade edeceklerini, esnafın, çiftçinin, borcunu sileceklerini kaydetti.

Özyiğit: “Bu seçim çok kıymetli”

Her seçimin kıymetli olduğunu ancak 14 Mayıs seçiminin çok farklı bir önemi olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Tek adam sistemine geldikten sonra ülkenin hangi koşullara taşındığını, hangi olumsuzluklarla karşılaştığını hepimiz ayrı ayrı gördük. Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beş benzemezden bir masa oluşturdu. Her görüşten insan var masada. Sayın Genel Başkanımızın beş ayrı görüşü o masada bir araya getirmesi, bu ülkede Cumhuriyet’i, demokrasiyi isteyenlerle onun karşısında olanların karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Onun için çok kıymetli” diye konuştu.  

Tarhan: “Mersin’in başaracağına inanıyorum”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçmek kadar, TBMM’nin yapısının da mutlaka değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Parlamenter sayımızı da değiştirmemiz gerekiyor. Mersin’in görevini yapması gerekiyor. CHP’li olmayanların da oyunu almamız gerekiyor. Oyunu artırmamız gerekiyor ki milletvekili sayılarımızı arttıralım. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Mersin’in başaracağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz: “1 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oy CHP’ye”

Toplumun tüm kesimlerinin son güne kadar çalışıp CHP’nin oy oranlarını yükseğe çekmesi gerektiğini ifade eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Adayı Emre Yılmaz “Sizlerde bizlere bu noktada destek olacaksınız. Bugün bu seçim Çeşmeli otobanını yapmayanlarla 3. çevre yolunu yapanlar arasında. Bu seçim Havalimanını bitiremeyenlerle sahili aydınlık yapanlar arasında arkadaşlar. Sizlerin çabası çok mühim. 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na 1 oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne” dedi.

Editör: Haber Merkezi