BES Sendikası'ndan Sert Açıklama: "Aynı Gemide Değiliz"

BES Sendikası, ekonomik kriz ve artan yaşam maliyetleri konusunda sert bir açıklama yaptı. Sendikanın açıklamasında, işçilerin ve toplumun yoksul kesimlerinin sürekli fedakarlık yapmaya davet edilmesine tepki gösterildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizleri açlık sınırının biraz üzerinde bir ücrete mahkum edenler, bir kez daha bizleri 'aynı gemideyiz' lafazanlığı üzerinden fedakarlık etmeye davet ediyorlar. Buradan bir kez daha sesleniyoruz ve diyoruz ki; bizler sizlerle hiçbir zaman aynı gemide olmadık, olamadık. Çünkü biliyoruz ki, sizlerin karlılığı ne zaman düşse, hep aynı gerekçelerle bizleri ve toplumun yoksul kesimlerini seferberlik edasıyla fedakarlığa davet ediyorsunuz. Ancak her kriz sonrasında sizler daha fazla servete kavuşuyorsunuz."

Açıklamanın devamında, kriz dönemlerinde en çok zararı gören kesimlerin emekçiler ve yoksullar olduğu, buna karşın zenginlerin servetlerini artırmaya devam ettikleri belirtildi. BES Sendikası, bu duruma daha fazla sessiz kalmayacaklarını ve adil bir ekonomik düzen talep ettiklerini vurguladı:

"Sizlerin yiyip içtiği sofrayı biz kaldırmayacağız! Yaratılan bu krizden kimler servet biriktirdiyse, krizin bedelini de onlar ödemelidir. Açlık sınırı 23.374 TL, yoksulluk sınırı 70.253 TL, bekar bir çalışan için yaşam maliyeti ise 30.210 TL'dir."

BES Sendikası, ekonomik adaletin sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi