Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremi yaşayan 11 il arasında yer alan Adana’ya gelerek, yerel gazetelere “Geçmiş Olsun” ziyaretinde bulundu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanvekili ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen heyet, gazetecilerin talep ve isteklerini dinledi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Çetin Oranlı ve Hatay Şube Müdürü Halil İbrahim Parlak’ın da yer aldığı heyet ile görüşen ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, “Medya kuruluşlarının bu ay ilan alma şansı kalmadı, hibe veya kredi verilerek cüzi miktarlarla geri ödenmek üzere medya kuruluşlarına nakdi yardım yapılması gerekiyor.  Olağanüstü hal ilan edilen ve depremin vurduğu 11 il için Basın İlan Kurumundan destek bekliyoruz” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat ise Anadolu basınına destek olmak için bir çalışma yapıldığını, bütün talep ve istekleri Genel Müdür Cavit Erkılınç’a iletileceğini kaydederek şunları söyledi:

 “Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın görevlendirmesi ile buradayız. Kendileri bizler aracılığıyla selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.  Yaşanılan bu felaket dolayısıyla hayatlarını kaybeden basın mensupları arkadaşlarımız da var. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.  Allah beterinden korusun. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Adana’nın dışında diğer deprem bölgelerindeki gazeteleri de ziyaret edeceğiz. Önümüzdeki hafta yapılacak BİK toplantısında bu istek ve talepleriniz de dile getirilecek.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Önal ve beraberindeki heyet üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi