Bupa Türkiye, “İnsanların daha uzun, daha sağlıklı, daha mutlu yaşamalarına yardımcı olmak ve daha iyi bir dünya yaratmak” misyonuyla gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik projelerine çalışanları da büyük destek sağlıyor.

Bupa Türkiye çalışanları, Dünya Temizlik Günü kapsamında Green Heroes Türkiye iş birliğiyle Belgrad Ormanı’nda gerçekleştirdikleri “plogging” etkinliğinde çevreye atılan çöplerin temizlenmesine katkı sağladı. Etkinliğe katılan 30 Bupa Türkiye gönüllüsü bir yandan yürüyüş  yaparken bir yandan da pet şişe, ambalaj, plastik kapak gibi çeşitli atıkların yer aldığı toplam 171 kilogramlık çöp topladı.

1-154

Dünya Temizlik Günü'nde farkındalık yaratmayı hedefleyen Bupa Türkiye gönüllüleri, plogging etkinliği kapsamında hem doğada spor yaptılar hem de çevrenin temizlenmesine katkı sağladılar.

Sağlıklı gezegen sağlıklı insanlar “healthy people healthy planet”

Bupa Türkiye, sağlıklı gezegen sağlıklı insanlar mottosuyla; gezegenin ekolojik dengeyi koruyamadığı, doğal kaynakların tükenmekte olduğu bir dünyada, insan sağlığının da tehlike altında olduğunu; hava kirliliği, doğal kaynakların kıtlığı, iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik kaybı gibi çevresel sorunların doğrudan insan sağlığını da etkilediğini vurguluyor.

Hem insan hem de gezegen sağlığının korunması için sürdürülebilir çevre uygulamaları ve bilinçli tüketim alışkanlıklarının önemine dikkat çekerek; çalışmalarını konusunda uzman kurumlarla birlikte gerçekleştiriliyor.

Küresel farkındalık amacıyla hayata geçirilen program: “Healthy Cities

Bupa’nın global olarak yürüttüğü sürdürülebilirlik projesi olan Healthy Cities, dünyanın sağlığı ile insan sağlığı arasındaki kaçınılmaz bağlantıdan ortaya çıktı. Healthy Cities programı kapsamında; 2025 yılına kadar her yıl bir milyon insanın sağlığının iyileştirilmesinin desteklenmesi hedefleniyor.

Plogging nedir?

Plogging, çevre bilincini artırmayı ve fiziksel aktiviteyi bir araya getiren çevresel bir etkinliktir. "Plogging" terimi, İsveç'te ortaya çıkmıştır ve "plocka upp" (toplamak) ve "jogging" (koşma) kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Temel fikir, koşu veya yürüyüş yaparken çevre kirliliği ve çöpleri toplamaktır.

Bupa Türkiye Hakkında:
Bupa Türkiye, Bupa çatısının global yaklaşımıyla Türkiye’de de sağlık hizmetleri alanındaki büyüme stratejisi doğrultusunda entegre sağlık hizmetleri ile sağlıklı yaşam danışmanı olarak konumlanıyor. Türkiye’nin müşteri odaklı sağlık şirketi olma hedefi ve sürdürülebilirlik üzerine şekillendirdiği stratejik yaklaşımıyla müşterilerine doğru çözümleri sunmak, olumlu bir deneyim yaşatmak ve onların aileleriyle birlikte geleceğe güvenle bakmalarını mümkün kılmak için hizmet veriyor. Türkiye’de sektörün büyümesine, farklı yaklaşımları ile hem toplumsal entegre sağlık bilincini hem de sağlıklı yaşamı destekleyen uygulamalar geliştirmeye bu kapsamdaki ürünlerini ve hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmaya odaklanıyor. 1947 yılında İngiltere’de kurulan Bupa, bugün dünya çapında 40 milyonu aşan müşterisinin “daha uzun, daha sağlıklı ve daha mutlu yaşamalarına yardımcı olmak ve daha iyi bir dünya yaratmak" amacı ile hizmet sunuyor. Bu doğrultuda yüksek kalitede sağlık hizmetlerini erişilebilir kılmaya odaklanırken sürdürülebilir bir dünya için de çalışmalarına ağırlık veriyor.

Editör: Haber Merkezi