CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Adana Havalimanı Önünden Seslendi; "ADANA HAVALİMANI KAPATILMASIN"

Bulut konuyla ilgili açıklamasına şu şekilde devam etti;

Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi yıkan ve 44 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde Adana’da da birçok bina yıkılmış, yüzlerce can kaybı yaşanmıştır. Ancak Adana, diğer şehirlerimize nazaran depremden daha az etkilendiği için Adana Şakirpaşa Havalimanı arama kurtarma ve insani yardım faaliyetleri için lojistik ve ulaşım üssü olmuştur.

Depremin yaşandığı illere ulaşmak için ulusal ve uluslararası arama kurtarma ekipleri Adana Şakirpaşa Havalimanı üzerinden bölgeye dağılmıştır. Depremden etkilenen vatandaşlar için başlatılan ücretsiz uçuşlarla yapılan transferler de yine Şakirpaşa Havalimanı'ndan gerçekleştirilmiştir. 

Mersin Yenice’de yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın devreye girmesiyle kapatılacağı söylentileri ayyuka çıkan, her yıl ortalama 5 milyon vatandaşın kullandığı Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmış olsaydı felaketin boyutlarının çok daha büyük olacağı bir kez daha tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmıştır.

Bölgedeki Kahramanmaraş, Malatya, Hatay ve Gaziantep havalimanları devre dışı kalırken ayakta kalan Adana Şakirpaşa Havalimanı, Adana için de bölge için de çok önemlidir ve mutlaka korunmalıdır; kapatılmak yerine yenilenmeli ve genişletilmelidir. Kaldı ki birçok şehirde birden fazla havalimanının hizmet vermesinin örneği ülkemizde de dünyada da mevcuttur.

Ancak Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın akıbetiyle ilgili şu ana kadar net bir açıklama yapılmamıştır. Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının yapımını ve 25 yıl işletimini üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın “Ben kapanmasını isterim.

Neden isterim? Oradaki yolcunun buraya geçmesi için. Şakirpaşa Havalimanı, bölgeye yakışmıyor” sözlerine Adana’da iktidar partisi milletvekilleri ve iktidar sözcüleri sessiz kalmıştır. Adana’da uzun yıllardır bölgeye hizmet veren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasının içi boşaltılan şehrin ekonomisine büyük darbe vuracağı endişesi hakimdir.

Editör: Haber Merkezi