CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖZEL BİREYLER İÇİN UÇURTMA ATÖLYESİ DÜZENLEDİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR ÖZEL BİREYLER İÇİN UÇURTMA ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

“19 Mayıs 1919, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı, milletimizin kaderini kendi ellerine aldığı, bir ulusun küllerinden yeniden doğduğu, işgale ve teslimiyete karşı bir başkaldırının başladığı gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesi, sadece bir milletin esarete karşı direnişini değil, aynı zamanda çağdaş, demokratik ve bağımsız bir Türkiye’nin de temellerini atmıştır.

Bugünlerde zor şartlarda kurulan Cumhuriyetimizin karşısındaki en büyük tehdit, milletten aldığı milli egemenliği Saray’ın duvarlarına hapseden tek adam yönetimidir. Bize düşen en büyük görev Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik ve çağdaş Türkiye yolunda yorulmadan yürümek, Cumhuriyeti demokrasiyle büyütmektir.

Atatürk, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” demiştir ve 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etmesi, Cumhuriyetin temel taşı, geleceğimizin teminatı olan gençliğe duyduğu büyük güvenin ve inancın en anlamlı ifadesidir. Çünkü demokrasinin temeli, özgür düşünen, sorgulayan, bireylerden; yani özgür bir gençlikten geçer.

Gençlerimiz, bilimin, aklın ve çağdaşlığın ışığında, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak en büyük gücümüzdür. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak, laik, sosyal bir hukuk devleti anlayışını kökleştirmek ve özgürlüklerin önünü açmak, tarihsel bir sorumluluğumuzdur. Bu ülkenin gençlerini baskıya değil özgürlüğe, suskunluğa değil katılıma, ayrımcılığa değil eşitliğe taşıyacak olan bir anlayışı savunmaya devam edeceğiz.

İlke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa olan sarsılmaz inancımızla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi