TADEKA’DA FESTİVAL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Başkan Özyiğit, İklim değişikliğine dirençli akıllı bir kent oluşturuyoruz Başkan Özyiğit, İklim değişikliğine dirençli akıllı bir kent oluşturuyoruz

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ ile ilgili hazırlık toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA binasında gerçekleşen toplantıda, geçtiğimiz yıl ‘Tarihin İzinde, Efsaneler İçinde’ sloganıyla düzenlenen 3. Uluslararası Tarsus Festivali hakkında genel hatırlatma ve değerlendirmeler yapıldı.

Katılımcılar, 7-8-9 Kasım 2025 tarihinde gerçekleşecek 4. Uluslararası Tarsus Festivali’nde ‘neler yapılabilir?’ konusunda önerilerini aktarıp, 3. Uluslararası Tarsus Festivali ile ilgili de görüşlerini bildirdiler. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger; festival tarihinin erken açıklanmasının, kent dışı veya yurt dışından katılımcı sayısının artmasına olumlu katkı sunacağına inandıklarını belirtti.

Büyükşehi̇r Tarsus Festi̇vali̇ Hazirliklarina Şi̇mdi̇den Başladi (2)

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ ile ilgili hazırlık toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında gerçekleşen toplantıda, geçtiğimiz yıl ‘Tarihin İzinde, Efsaneler İçinde’ sloganıyla düzenlenen 3. Uluslararası Tarsus Festivali hakkında genel hatırlatma ve değerlendirmeler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger yönetiminde gerçekleşen toplantıya; Büyükşehir Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar ve TADEKA üyeleri katıldı. Değerlendirme toplantısında slaytta, Uluslararası Tarsus Festivalleri’nin görselleri de yansıtıldı.

Katılımcılar, 7-8-9 Kasım 2025 tarihinde gerçekleşecek 4. Uluslararası Tarsus Festivali’nde neler yapılabilir? konusunda görüşlerini aktarıp, 3. Uluslararası Tarsus Festivali ile ilgili de öneri ve görüşlerini bildirdiler.

Büyükşehi̇r Tarsus Festi̇vali̇ Hazirliklarina Şi̇mdi̇den Başladi (1)

Özdülger: “Yaptığımız her işin, bir öncekinden daha iyi olmasını hedefliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger toplantıda yaptığı konuşmada, festivalin Tarsus’a ve Mersin’e çok şey kazandırdığının altını çizerek, “Toplantımızın asıl amacı, bir önceki yaptığımız Tarsus Festivali’nin değerlendirmesini yapmak ve Kasım ayında yapacağımız 4. Uluslararası Tarsus Festivalimizle ilgili görüş ve öneri sunmak. Uluslararası Tarsus Festivali’nin 4.’sünü, 7-8-9 Kasım’da yapmayı planlıyoruz. Yine Cuma sabahı başlayıp, Pazar akşamı bitirmeyi planladığımız 4. Uluslararası Tarsus Festivalimizle ilgili fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Aynı zamanda da 3. Tarsus Festivalimizin değerlendirmesini yaparak, eksikleri giderme konusunda görüşlerimizi aktarıyoruz. Çünkü bizim hedefimiz; yaptığımız her işin bir öncekinden daha iyi olması” ifadelerini kullandı.

“Acentelerin ajandalarında şimdiden yer almak istiyoruz”

Yapılan işlerin sürdürülebilir olmasını ve süreklilik arz etmesini önemsediklerini vurgulayan Özdülger, “Bunu yaparken de kendini yenilemesini, geliştirmesini, içeriğinin zenginleşmesini, eksiklerin giderilmesini, yeni önerilerle yeni bir bakış açısı kazandırmayı da kendimize şiar ediniyoruz. Bu sebeple bu toplantılar çok kıymetli ve fikir alış-verişinde bulunmak bizim için çok önemli” diye konuştu.  

Toplantıyı erken yapmalarının nedenleri hakkında da açıklama yapan Özdülger, “Tarsus Festivali’nin duyurusunu şimdiden yaparak, turizm acentelerinin ajandasında yer almak istiyoruz. Dolayısıyla acenteler nasıl Adana’daki Portakal Çiçeği Festivali’ne bir tur programı düzenleyip, vatandaşları Adana’ya yönlendiriyorsa, aynısını biz de bu festivalimiz için yapalım istiyoruz. Bunun için de erkenden yola çıkmayı önemsiyoruz” dedi.  

Editör: Haber Merkezi