Toplu Taşıma Durağı; “Çocuk Hakları Sözleşmesi” maddeleri ve olası olumsuz durumlarla karşılaşılması halinde ulaşılabilecek numaralar ile donatıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, toplu taşma durağını mesajlarla donatarak, çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlamak için harekete geçti.

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI_3

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Çocuk  Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından, çocuk haklarını korumak, çocuk haklarına dikkat çekmek, her çocuğun doğuştan bazı haklara sahip olduğunu, çocukların sahip olduğu hakların korunduğunu vurgulamak ve farkındalık oluşturup,  bu konuda toplumu bilgilendirmek adına, Yüreğir İlçesi, Selahattin Eyyubi Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Yüreğir Başkent Hastanesi civarındaki durak "Çocuk  Hakları Durağı" olarak belirlendi.

Durak, “Çocuk Hakları Sözleşmesi” maddeleri ve olası olumsuz durumlarla karşılaşılması halinde ulaşılabilecek numaralar ile donatıldı. Böylelikle çocukların temel haklarının (eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma vb.) gözetilmesi konularında farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanması hedefleniyor. 

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI

YEŞİLÇAM'IN USTA OYUNCUSU AHMET MEKİN, KÜÇÜKÇEKMECE’DE YEŞİLÇAM'IN USTA OYUNCUSU AHMET MEKİN, KÜÇÜKÇEKMECE’DE

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI_2

Editör: Haber Merkezi