Kaliforniya Üniversitesi'nin 10 kampüsündeki yaklaşık 48.000 sendikalı akademik çalışan - eyaletin önde gelen yüksek öğretim sisteminde öğretim ve araştırmaların çoğunu gerçekleştiren - daha iyi ücret ve sosyal haklar talep ederek Pazartesi sabahı işten ayrıldı.

Ülkenin yılın en büyük grevinde, öğretim asistanları, doktora sonrası akademisyenler, lisansüstü öğrenci araştırmacıları, öğretmenler ve UC sistemindeki arkadaşlar grev sırasına girerek derslerin iptal edilmesine, kapatılan laboratuvarlara ve final sınavlarından sadece haftalar önce diğer akademik kesintilere yol açtı. Sendika liderlerinin tarihteki herhangi bir akademik kurumdaki en büyük grev olduğunu söylediği greve Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuvarı işçileri de dahildi.

Ekran görüntüsü 2022-11-15 044103

Ve Pazartesi öğleden sonra, kitlesel iş bırakmanın muhtemelen Salı günü devam edeceği görüldü.

48.000 işçiden 19.000'ini temsil eden UAW Local 2865'in başkanı Rafael Jaime, "Ne kadar sürerse sürsün burada olacağız" dedi. "İşçiler hala kendilerini enerjik hissediyorlar ve kazanabileceğimiz konusunda iyimserler."

Jaime, grevdeki dört birimden birinin - 17.000 lisansüstü öğrenci araştırmacıyı temsil eden en yeni loncanın - Pazartesi öğleden sonra üniversite yetkilileriyle bir pazarlık oturumuna girdiğini, ancak bir anlaşmanın olası olup olmadığını söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi. 30.000'den fazla işçiyi temsil eden diğer üç birimin yeni bir ilerleme kaydetmediğini söyledi ve iki tarafın "UC'yi daha adil bir üniversite yapacak birçok konuda birbirinden uzak" kaldığını kaydetti.

İşçiler, önemli ücret artışları, çocuk bakımı sübvansiyonları, bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelişmiş sağlık hizmetleri, daha uzun aile izni, toplu taşıma geçişleri ve uluslararası akademisyenler için daha düşük öğrenim ücretleri talep ediyor.

Editör: Güven BOĞA