Esendemir; “10 Kasım matem günü değil, Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti’ne sahip çıkma günü olmalıdır”

Ulusal Kurtuluş savaşımızı taçlandıran, 100.yılını kutladığımız Cumhuriyeti kuran, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; aramızdan ayrılışının 85.yıldönümü ülke genelinde ve yurtdışı temsilciliklerimizde anıldı.

WhatsApp Image 2023-11-10 at 13.26.49 (1)

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından düzenlenen etkinlikte; gazeteciler ve basın çalışanları, Atatürk’ün manevi huzurunda bir araya geldi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir; katılımcıları 1 dakikalık saygı duruşuna davet ettikten sonra ÇGC Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte anıta çelenk koydu.

Başkan Esendemir burada yaptığı konuşmada; “ Bugün 10 Kasım…

Laiklik Meclisi, İhtiyacımız olan büyük ve gerçek bir laiklik mücadelesidir! Laiklik Meclisi, İhtiyacımız olan büyük ve gerçek bir laiklik mücadelesidir!

100.yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder, Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85.yıldönümünde, rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz.

Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, aydınlık yarınlarımızın sembolü ve ulusumuzun ışık kaynağı Atatürk’ü anlamak ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz.

10 Kasım matem günü değil, Atatürk’ü ve devrimlerini anlama, büyük bir kararlılıkla yaşatma ve bunun mücadelesinin verildiği gün olmalıdır.

10 Kasım, Yüce Türk Milletinin kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olmalıdır.

Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti’ne sahip çıkma günü olmalıdır. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmemizin günü olmalıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu olarak bir kez daha şükran duygularıyla anarken, tüm şehitlerin aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi