CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak gençliğe seslendi. Tanburoğlu, gençlere Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet olduğunu belirterek, bu değerli emaneti korumanın ve gelecek kuşaklara aktarmanın önemine vurgu yaptı.

CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR

Başkan Tanburoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak amacıyla fener alayı düzenleyeceklerini ve tüm Adanalıları bu etkinliğe davet etti. Fener alaylı yürüyüşün 19 Mayıs Pazar günü saat 19:19'da Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde başlayacağını belirten Tanburoğlu, Uğur Mumcu Meydanı'nda Gripin Müzik Grubu'nun konseriyle devam edeceğini ifade etti. Tanburoğlu, bu organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

Tanburoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 105. yıldönümü. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin bekçisidir. Cumhuriyeti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak görevimizdir. Her 19 Mayıs, milli iradenin yaşatılması için önemli bir fırsattır. Gençler, Atatürk'ün eserlerinin temel taşıdır ve vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi