CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM kürsüsünden hükümete sert çıktı ve “Adana Büyükşehir Belediyesi, bu memleketin belediyesidir” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Başkan Demirçalı’yı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Adanalıları cezalandırıyor!”

“Cumhurbaşkanı; Adana metrosuna, tramvay projesine izin vermiyor”

“Metroya, tramvaya izin vermiyorlar, havaalanını da kapatıyorlar”

“Bu zulüm Adanalıyadır”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adanalıların borç yükünden kurtulmasına, konforlu yaşam alanlarına kavuşmasına izin verilmediğini vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan CHP’li Dr. Şevkin, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi 2. Etabı ile Tramvay Projesi’nin Cumhurbaşkanı’nın masasında bekletildiğini kaydetti. Dr. Şevkin, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılma girişimlerinden de derhal vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.


“2. ETAP METROYA DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞVURU YAPILDI SONUÇ YOK”


Adana'da zamanın Belediye Başkanı tarafından yapılan Hafif Raylı Sistemin birinci etabının ne hastaneye, ne postaneye ne de üniversiteye gittiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Sürekli zarar eden bir projeyle karşı karşıyayız ve ısrarla burası Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmiyor. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar ve ekibi ikinci etap metro projesini hazırladı. 2026'dan başlayıp 2055 yılına kadar işletilmesi planlanıyor ve gelir elde edecek raylı sistemin bütünü düşünüldüğünde zarar yerine kâr edecek. Çünkü ikinci etap tamamlanırsa hastaneler bölgesine gidecek, üniversitelere gidecek, stadyuma gidecek, Adanalı derin bir nefes alacak ve borç yükünden kurtulacak. Ama gelin görün ki projesi hazır, kredisi bulunmuş bu sisteme dördüncü kez başvuru yapılmış olmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanının masasında bekliyor” diye konuştu.


“TRAMVAYI YATIRIM PROGRAMINA ALMIYORLAR”


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm senaryoları ile teknik altyapısı ile hazır hale getirdiği Tramvay Projesi’nin de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, “Tramvay Projesi de fonu da hazır. Üç yıl sonra bitmesi planlanan bu projeye de maalesef Cumhurbaşkanından onay çıkmıyor. Bu konjonktürde, baktığınız zaman, tramvay projesi Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, özel sektör ve belediyelere fon sağlayan IFS'den 60 milyon euroluk fon da bulunmuş olmasına rağmen imzalanmaması sadece, Adanalıya eziyettir, belediye başkanlarına ya da Cumhuriyet Halk Partililere değil, Adanalı vatandaşlara eziyettir. İnsanları bu konfordan mahrum etmeyin; bu kini ve düşmanlığı bırakın, Adana Büyükşehir Belediyesi de bu memleketin bir belediyesidir” dedi.


“ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILAMAZ”


Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılma girişimlerine de sert tepki gösteren CHP’li Dr. Şevkin, şunları söyledi: “64 yıldır hiçbir havai koşuldan etkilenmeyen ya da hiçbir kazaya maruz kalmayan, deprem sırasında da stratejik öneme sahip ve tüm lojistik ulaşımın sağlandığı bir havalimanıdır. Havalimanındaki yüzlerce taksiciden tutun, etrafındaki pek çok esnaf buradan geçimini sağlamaktadır. Adana Havalimanı şehrin içerisinde beş dakika mesafede bir havalimanıdır, kapatılmasına asla ve asla, bir Adanalı olarak müsaade etmeyeceğiz. Hem çevre illerimize hem de Adanamıza lojistik desteği çok büyük olan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nı kapatma sevdanızdan derhâl vazgeçin.”


“HANGİ BÜYÜMEDEN BAHSEDİYORSUNUZ?”


Konuşmasında 8 yıl önce öldürülen Tahir Elçi’yi saygıyla anan, Türkiye’nin faili meçhul cinayetler ülkesi olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, 7 yıl önce Aladağ’daki yurt yangınında hayatını kaybeden kız çocuklarını da unutmadı. Dr. Şevkin, aradan geçen 7 yıla rağmen yurtlarda öğrencilerin ölmeye devam ettiğini, köy okullarının kapatıldığını, kız çocuklarının okula erişemediğini dile getirdi. Yurt asansörlerinin öğrencilerin ölümüne neden olduğunu, öğrencilere bir öğün yemeğin çık görüldüğünü kaydeden Dr. Şevkin, “Uçan Türkiye! Amerika, Almanya bizi kıskanıyor ama çocuklara ne yazık ki bir öğün yemeği veremez durumdayız. Hangi büyümeden bahsediyorsunuz?” diye sordu.


Türkiye’nin tam bir ekonomik buhrana sürüklendiğini dile getiren Dr. Şevkin, halkın önceliklerinden uzak AKP’nin hiçbir sivil toplum örgütüne, vatandaşa sormadan torba yasalarla ülkeyi yönetme sevdasına düştüğünü, yandaş müteahhit ve holdinglerin daha çok zengin edildiğini söyledi.


MAĞDUR KADIN İÇİN BEYAN YERİNE KANIT ARANMASINA SERT TEPKİ!


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Cumhurbaşkanınca yayınlanan genelgede şiddet gören, tecavüze uğrayan kadının ya da mağdurun yargılama esnasında beyanının değil kanıtının esas alınacağının yer almasına de sert tepki gösteren Dr. Şevkin, Her gün bir kadın öldürülüyor veya şüpheli şekilde ölü bulunuyor. Allah aşkına, nereye kadar bu cins kırımı devam edecek?” sorusunu yöneltti. Bir takım çevrelere şirin görünme sevdasındaki hükümetin üretimi yok saydığını, Çukurova Bölgesi’ndeki narenciye üreticisinin kaderine terk edildiğini, ürünlerin çürüdüğünü, ağaçların kesildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Tüm bunlar yaşanırken iktidar 3 kuruş para bulabilmek için ülke ülke gezmeye devam ediyor” dedi.


SORUNLAR YUMAĞI…


Dr. Şevkin, konuşmasında ayrıca 1 Ocak-24 Kasım tarihleri arasında icra dairelerine gelen dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 61,3 oranında arttığını, 12 milyon 301 bin kişinin hacizlerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Hükümetin tüm bu konulara gözlerini, kulaklarını kapadığını dile getiren Dr. Şevkin, “Türkiye'de ruhsatsız silahtan tutun, uyuşturucu kaçakçılığından tutun, kadın cinayetinden tutun, çocuk taciz, tecavüzlerine varan dek bir dizi sorunlar yumağı var ve sanki iktidar ve ortağı muhalefetteymiş gibi yakınan da bir zümre var ne yazık ki. Sanki bu ülkede biz ülkeyi yönetiyoruz da sizler muhalefetteymişsiniz gibi bir tavır sergiliyorsunuz ama merak etmeyin, tüm bu sorunlar görmezden gelinmeyecek, elbette halkımız bunun hesabını sizden soracaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi