CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent TEZCAN ve Zeydan KARALAR'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Millet İttifakı Parti yöneticileri ve üyeleri, sandık görevlileri ve müşahitler katıldı.

ASKİ Atatürk Spor Salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi gerçekleştirdi.

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir konuşma yaparak sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a bıraktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise konuşmasında, iktidarın devletin tüm imkanlarını kullanmasına rağmen seçimi 1. turda kazanamadığına dikkat çekerek “Umutsuzluk, moral bozukluğu yok. Sadece 1. tur bitti, şimdi 2. tur var. 14 Mayıs’ta bitmeyen işi 28 Mayıs’ta bitireceğiz. Kilometre sıfırlandı onun için kalan 1 haftalık sürede Türkiye’yi yine temiz, güzel hedeflerimize ulaştırma kararlığıyla yolculuğumuza yürüyeceğiz” dedi.

Kapak BT

Böyle bir Cumhurbaşkanı’ndan millete, memlekete ülkeye fayda gelir mi?

Türkiye’nin ekonomik sorunları, demokrasi, hukuk, toplumsal barış sorunu, tahrip edilen sosyal devleti yeniden inşa etme meselesi gibi bütün meselelerde ittifak partileri olarak çok ciddi çalışmalar ve projeler ürettiklerini ifade eden Tezcan, “Biz bu ülkeyi birleştirmeye talibiz. Ama karşımızda bir büyük yalan makinesi vardı. Böyle bir Cumhurbaşkanı’ndan millete, memlekete ülkeye fayda gelir mi? Gelmeyeceğini bildiğimiz için 28 Mayıs’ta daha büyük inançla sandığa gideceğiz” diye konuştu.

Tezcan, ilk turda sandık güvenliğini sağladıklarını, yüzde 99’un üzerinde ıslak imzalı tutanakların ellerinde olduğunu söyleyerek, “Gideceğiz, yine koruyacağız, hiç tereddüt etmeyin. Sandığı korumak ikinci adım. Birinci adım sandığa gitmek, seçmeni ikna etmek. Bizim Millet İttifakı olarak 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim programı ve hükümet programı dediğimiz ortak politikalar mutabakat metni açısından hiçbir şüphemiz yok. Türkiye’nin en iyi projesi önümüzdeki dönemle ilgili. Türkiye’yi ayağa kaldıracak projeler demeti. Bir hükümet programı, bir seçim bildirgesi. Rakiplerimizde bu yoktu. Cumhur İttifakı’nın hiçbir şeyi yoktu. Oysa biz hazırız. İnşallah millet ehliyeti verecek. 29 Mayıs’tan itibaren onları birer birer hayata geçireceğiz” diye konuştu.

WhatsApp Görsel 2023-05-21 saat 17.39.06

20 milyon ilave düzensiz mülteci gelecek

Tezcan, iktidarın seçim kampanyasında kara propaganda yürüttüğünü Millet İttifakı partileri hakkında aslı olmayan iddialarla bir illüzyon yarattıklarını söyledi. Tezcan, “Türkiye sınırları elek gibi oldu. Türkiye’de 10 milyon düzensiz mülteci var. Bir iktidar buna önlem almaz mı? Anlıyoruz ki önlem almamak beceriksizlikle ya da bilmemekle ilgili değil. Önlem almamak bilinçli bir siyaset. Beka sorununun başındaki kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunları anlatacağız. Erdoğan iktidarı devam etsin 20 milyon ilave düzensiz mülteci gelecek. Endişeli olan, endişeleri nedeniyle o yaratılan anlatılan farazi beka sorunundan endişe ederek Erdoğan’a oy verenler bunu bilecek” dedi.

WhatsApp Görsel 2023-05-21 saat 17.39.05

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya çıkaracağız”

Tezcan, seçimin 2. turuna 1 hafta kalan süreçte bugüne kadar anlattıkları projelerin taahhütleri olduğunu fakat bu süreçte önemli 2 görevlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, “Birincisi bugüne kadar sandığa giden herkesi firesiz sandığa götüreceğiz. Biliyoruz ki bu yüzde 45 yetmiyor. İşi şansa bırakmayacağız. Yüzde 51’i bulabilmek için geriye kalan en az yüzde 6’yı bulabilmek için endişe duyan kesimlere ulaşacağız ve bu yalan makinesinin ipliğini pazara çıkaracağız. 29 Mayıs günü de Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya çıkaracağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi