Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Çağrısı Yaptı, Halka Yönelik Bildiri Dağıttı Adana'da Emek ve Demokrasi Güçleri 1 Mayıs Çağrısı Yaptı, Halka Yönelik Bildiri Dağıttı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, beraberindeki heyetle birlikte Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) ziyaret etti.

Görüşmede CHP heyeti, TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili Yargıtay kararı nedeniyle 14 Ocak’ta Ankara’da düzenleyecekleri “Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” mitingi için davette bulunurken TTB Merkez Konseyi üyeleri ise TTB’nin her zaman olduğu gibi emek, özgürlük ve demokrasi mücadelelerinin yanında olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Hekimlerin/sağlık emekçilerinin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinin yapıldığı ve yargı alanındaki son gelişmeler ile siyasi baskıların ele alındığı görüşmede, hekimlerin/sağlık emekçilerinin yürüttüğü hak mücadeleleri ile politik ortamın demokratikleşmesi için yürütülen mücadelelerde dayanışmanın önemi vurgulandı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut ve TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Onur Naci Karahancı ile bir araya gelen heyette CHP Parti Meclisi Üyesi Ecz. Nazan Güneysu, CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kılınç, CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Özlem Akkuzu, Dr. Atilla Ilıman ve Dr. Haluk Özen yer aldı.

Ekran görüntüsü 2024-01-11 164539

Editör: Süleyman Devrim Boğa