DEM Parti Şırnak Milletvekili Uysal Aslan: “Cezaevlerinde İşkencenin Yeni Adı Terlik Dayatması”
DEM Parti Şırnak Milletvekili Uysal Aslan: “Cezaevlerinde İşkencenin Yeni Adı Terlik Dayatması”
İçeriği Görüntüle

Edirne, kuraklıkla mücadele ediyor; CHP’den Süloğlu Barajı çağrısı geldi.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne’de artan su sorunu için Süloğlu Barajı’ndan yetkililere çağrıda bulundu. Baraj hatlarının yenilenmesi ve yeniden devreye alınmasını isteyen Yazgan, “Göreviniz vatandaşı ve çiftçiyi suyla buluşturmak. Şehrin susuz kalma ihtimalini göz önüne aldınız mı?” ifadelerini kullandı.

Kuraklık Edirne’yi Vurdu
Yazgan, TBMM gündemine taşıdığı konuyla ilgili, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün temmuz ayı kuraklık raporlarına işaret ederek, Edirne’nin “şiddetli kuraklık” yaşayan iller arasında yer aldığını belirtti. Süloğlu Barajı’nın 1988 yılında yapıldığını, 1993–2017 yılları arasında Edirne’nin su ihtiyacını karşıladığını söyleyen Yazgan, “Ancak Edirne, protokoller gereği Kırklareli Kayalıköy Barajı’ndan su almaya başladı. Fakat bu seneki kuraklık nedeniyle Kayalıköy’de artık su kalmadı ve Edirne buranın suyuna yeniden ihtiyaç duymakta” dedi.

Devreye Alma Beklentisi
Süloğlu Barajı’nın halen devreye girmediğini belirten Yazgan, “Kayalıköy Barajı'nın suyunun ne kadar yeteceği belli değil. Maksimum bir ay süreyle yetmesi bekleniyor, ama havaların durumu malum. Buradaki hattın 1988’de yapıldığı düşünülürse ve revizyon yapılmadan sadece tamiratla giderildiğini göz önüne alırsak, bu suyu alabilecek miyiz, alamayacak mıyız? Bu belirsizlik devam ediyor” ifadelerini kullandı.

DSİ’ye Çağrı
Yazgan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne seslenerek, “Aylardır yapılan yazışmalar, çizilmeyen projeler ve ihaleye çıkarılmayan hatlar ne olacak? Bu işi sadece kuraklığa bağlayamazsınız. Göreviniz vatandaşını ve çiftçisini suyla buluşturmaktır” diye konuştu.

Muhabir: Haber Merkezi