Elmalı, Antalya – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aliye Coşar, CHP İlçe Başkanı Yakup Coşkun, Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve meclis üyeleri ile birlikte Elmalı ilçesini ziyaret ederek, son yağışlardan en çok etkilenen Eskihisar, Yılmazlı, Geçit ve Salur mahallelerinde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyarette, Coşar ve beraberindekiler, tarım arazileri ve seralardaki zararları yerinde inceledi; vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken sorunları da dinledi. Mahalle muhtarları ve vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, yoğun yağışların ardından yaşanan mağduriyetler ve bölgedeki altyapı eksiklikleri detaylı şekilde ele alındı.

Whatsapp Image 2026 04 04 At 11.41.38

DEM Partili Perihan Koca’dan “Esra Işık” Soru Önergesi: “Gizli Keşif ve Tutuklama Hukuki mi?”
DEM Partili Perihan Koca’dan “Esra Işık” Soru Önergesi: “Gizli Keşif ve Tutuklama Hukuki mi?”
İçeriği Görüntüle

Üreticilerin Kaybı Telafi Edilmeli

Aliye Coşar, üreticilerin uğradığı kayıpların telafi edilmesi gerektiğinin altını çizerek, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Coşar, Elmalı Ovası’nın geleceğini tehdit eden en önemli sorunlardan birinin su yönetimi olduğunu vurguladı:

“Türkmentepe Barajı’nın yapımı artık bir ihtiyaç değil, açık bir zorunluluktur.”

Whatsapp Image 2026 04 04 At 11.41.48

Türkmentepe Barajı: Tarımın Geleceği İçin Hayati

Coşar, Elmalı Ovası’nın ülke tarımı açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, Türkmentepe Barajı’nın hayata geçirilmesiyle kapalı sistem sulama sayesinde yer altı su kaynaklarının korunacağını ve tarımsal verimliliğin artacağını ifade etti:

“Türkmentepe Barajı'nın yapılması Elmalı Ovası'nda tarımsal üretim, verimlilik ve sürdürülebilirlik için hayati önem taşımaktadır. İktidarın her seçim döneminde söz verdiği ancak seçimden sonra unuttuğu barajın yapılmadığı her geçen gün su baskınlarına yol açıyor ve Elmalı halkını mağdur ediyor. Baraj bir an önce yapılmalıdır.”

Ulaşımda Kronik Sorun: Can Güvenliği Tehlikede

Coşar, saha çalışmaları sırasında Elmalı–Eskihisar–Fethiye yolunun yıllardır çözülemeyen sorunlarına da dikkat çekti. Dar yapısı ve sık sık kazalara yol açması nedeniyle stratejik öneme sahip bu yolun bir an önce iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı:

“Bu yol artık sadece bir ulaşım meselesi değil, doğrudan can güvenliği sorunudur. Yetkililere çağrımız, Elmalı’nın kronik yol sorununu daha fazla can kaybına yol açmadan çözmeleridir.”

Whatsapp Image 2026 04 04 At 11.41.05

Coşar’dan Yetkililere Çağrı

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Elmalı Ovası’nın geleceğini güvence altına almak ve bölgedeki ulaşım sorunlarını çözmek için Türkmentepe Barajı’nın bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti. Coşar, bölgedeki üreticilerin ve halkın haklarının korunmasının, yerel ve ulusal düzeyde öncelikli bir mesele olduğunu vurguladı.

Muhabir: Haber Merkezi