KPSS, Tasarruf Paketiyle Sınırlama Altında

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tasarruf tedbirleriyle 3 yıl boyunca kamuya personel alımına getirilen sınırlamaları sordu. Başevirgen, KPSS'nin bu süreçte sınav ücreti almak dışında bir amacının olup olmadığını sorguladı ve yeni tasarruf paketinin işsizlik sorununu derinleştirebileceği uyarısında bulundu.

Milletvekili Ekmen, TBMM’de yerel basının sesi oldu Milletvekili Ekmen, TBMM’de yerel basının sesi oldu

Başevirgen, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni TBMM gündemine taşıdı ve Bakan Şimşek'e tasarruf tedbirleri kapsamında kamuya memur alımlarına getirilen sınırlamayı ve bu süreçte KPSS'nin işlevini sordu. Atama bekleyen yüz binlerce vatandaşın durumuna dikkat çeken Başevirgen, yazılı bir açıklama yaparak konuya ilişkin endişelerini dile getirdi.

"Atanmak İçin Bekleyen Yüz Binlerce Kişi Bu Süreçte Ne Yapacak?"

Başevirgen, Bakan Şimşek'e atama bekleyen yüz binlerce vatandaşın durumunu sordu ve atama bekleyenlerin mağdur olacağına dikkat çekti. Kamuda yeni personel istihdamının 3 yıl boyunca sınırlı olacağını belirten Başevirgen, atama bekleyen kişilerin ne yapacakları konusunda net bir açıklama istedi.

"Tasarruf Yine Vatandaşlardan Bekleniyor"

KPSS sınavının sınırlamalarla nasıl bir işlev göreceğini sorgulayan Başevirgen, tasarruf paketinin yine vatandaşların sırtına yüklenmesine dikkat çekti. Kamuda tasarruf paketinin belirsizlik içinde olduğunu ve vatandaşların bu durumdan mağdur olduğunu ifade etti.

"Bu Tasarruf Paketiyle Yeni Bir İşsizler Ordusu Kapımızda"

Başevirgen, yeni tasarruf paketiyle işsizlik sorununun daha da derinleşebileceğine işaret etti. KPSS'nin adının "Kamuya Para Sağlama Sınavı"na dönüşeceğini öne süren Başevirgen, bu durumun yüz binlerce atama bekleyen vatandaşı daha da mağdur edeceğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi