CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhuriyet Halk Partisi “Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu” olarak Genel Başkan Özgür Özel’in görevlendirmesiyle Hatay’a bir ziyaret gerçekleştirdi. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından kurulan bu grup, Türkiye’nin önemli şehir bölge plancıları, hukukçuları ve denetçilerinden oluşan bir heyetle çalışmalarını sürdürüyor. 

CHP’li Kış, geçen yıl da Hatay’a görevlendirilen ekipte yer aldığını ve Mersin’in 6 Şubat Depremlerine en yakından tanık olan kent olduğunu belirterek, tüm acılara ortak olduklarını ifade etti. Geçen yılki Hatay ziyaretlerinin ardından bir rapor hazırladıklarını ve 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından da Hatay’a geldiklerini anlatan Kış, CHP’li belediyelerin depremzedelere kucak açtığını vurguladı. 

23-24 Mayıs tarihlerinde Hatay’da çeşitli temaslarda bulunan heyet, CHP Hatay İl Başkanlığı’nda bir toplantı düzenleyerek depremzedeler ve bölge sorunları hakkında bilgi aldı. Heyet başkanı MYK üyesi İzmir Milletvekili Murat Bakan ve milletvekili heyeti, sivil toplum kuruluşları, depremzedeler ve hukukçularla bir araya geldi.

Kış, hükümetin Hatay’a hizmet getirmemekle tehdit ettiğini belirterek, tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi. Yapılan incelemeler sonucunda, iktidarın verdiği sözlerin tutulmadığını ve konut, ekonomik, sağlık ve eğitim sorunlarının hala devam ettiğini ifade etti. Deprem sonrası çözüm bekleyen tüm sorunların arttığını belirtti.

Rezerv alan uygulamaları ve hak ihlalleri gibi konularda toplumsal mağduriyetleri dinlediklerini belirten Kış, Hatay’da mimar, mühendis ve şehir plancılarıyla da görüştüklerini belirtti. Kış, Hatay’ın yeniden inşa sürecinde müzakerelerin halkla birlikte yapılması gerektiğini, ranta ve talana izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Kış, Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu ile de bir araya geldiklerini ve bölgede önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Koordinasyon Kurulu üyeleriyle yaptıkları görüşmede hak ihlalleri, konut rezerv alanları ve depremde kaybolanlar gibi konularda bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Heyet, Hatay’da belediye başkanlarıyla da görüşerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cuma günü çalışmalarını tamamlayan heyet, kamuoyuna bir basın açıklaması yaparak izlenimlerini paylaştı.

Kış, iki günlük çalışmalarının ardından yaptığı değerlendirmede, “Hatay halkı yalnız değildir, mutlaka yeniden ayağa kaldırılacaktır. Bilinmesini isteriz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselemdi dediği Hatay, artık hepimizin tüm Türkiye’nin şahsi meselesidir. Biz Hatay’ı asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

#CHP

#GülcanKış

#Hatay

#Deprem

#Yenidenİnşa

#ÖzgürÖzel

Motorine 1 lira 47 kuruşluk indirim Motorine 1 lira 47 kuruşluk indirim

#Depremzedeler

#YerelSeçimler

#HatayaSahipÇıkıyoruz

Editör: Haber Merkezi