CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Tisan Koyu’nda süren hukuki sürece dikkat çekerek, bölgedeki betonlaşma tartışmalarına sert tepki gösterdi.

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan ve “Dünyanın En Güzel 13 Koyu” arasında gösterilen Tisan Koyu’nda yapılan keşif ve bilirkişi incelemesinin yalnızca teknik bir süreç olmadığını vurgulayan Kış, “Bugün Tisan Koyu’nda sadece bir keşif yapılmıyor, Mersin’in geleceği yeniden yargılanıyor” dedi.

AKP iktidarının çevre politikalarını eleştiren Kış, doğal alanların uzun süredir rant baskısıyla karşı karşıya bırakıldığını savunarak, “Önce doğal alanları gözlerine kestiriyorlar, ardından plan değişiklikleri geliyor. Sonra beton geliyor, rant geliyor ve doğa kaybediyor. Şimdi sıra Tisan’da” ifadelerini kullandı.

CHP Kurultayı Soruşturmasında Mali İnceleme Genişliyor
CHP Kurultayı Soruşturmasında Mali İnceleme Genişliyor
İçeriği Görüntüle

Danıştay’ın dosyada tespit edilen eksiklikler nedeniyle yeniden keşif yapılmasına karar verdiğini hatırlatan Kış, sürecin merkezinde “kamu yararı” tartışmasının bulunduğunu belirtti.

“Ortada cevap bekleyen çok önemli bir soru var” diyen Kış, “Bu proje gerçekten kamu yararına mı hizmet ediyor, yoksa birilerinin çıkarlarına mı? Mersin’in koyları, sahilleri ve doğal güzellikleri bir avuç kişinin kazanç kapısı değildir. Tisan sadece bir koy değildir; Mersin’in hafızasıdır, doğasıdır, ortak mirasıdır” dedi.

CHP olarak Mersin’in doğal değerlerini savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Kış, “Tisan’ın betonlaşmasına da Mersin’in talan edilmesine de sessiz kalmayacağız” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Muhabir: Haber Merkezi