Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, toplu açılış töreni için Aydın’a gelecek olan Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorular yöneltti. Erdoğan’ın 21 yıldır Aydın’da birçok vaat verdiğinin altını çizen Yıldız; havaalanı, hızlı tren, adliye binası, şehir hastanesi, organize sanayi bölgesi ve Aydın denizli otoyol gibi gerçekleşmeyen vaatleri hatırlattı. Yıldız, “21 yıldır her seçim dönemde Aydın’a gelip söz verdiniz, bu projelerin hiç birisi yapılmadı. Aydınlı hemşerilerimiz şunu bilsin ki hiç merak etmeyin 14 mayıstan sonra Millet ittifakı olarak iktidara geleceğiz. Eğer 21 yıl önce söz verip de bu projelerin hiçbirisi uygulanmıyorsa, yapılmamışsa, bundan sonra da bu iktidar bu vaatleri yerine getiremez. Ülkeyi 21 yıldan beri bu hale getiren bu iktidar ülkenin sorunlarını çözemez” ifadelerini kullandı.

Çıldır Havaalanı nerede?

Aydın’a verilen en büyük sözlerden olan Çıldır Havaalanı’nı hatırlatan Yıldız, “2002 yılında mevcut havaalanını uzatıp sivil havacılığı açacakları sözünü verdiler ve her gün en az 6 uçak inecekti. 2023’e kadar 21 yıl geçmesine rağmen havaalanımız maalesef yapılmadı ve rahmetli Mustafa Çıldır tarafından bağış yapılan, Aydın halkına hibe edilen havaalanı alınıp Türk Hava Kurumu’na kiraya verildi ve pilot yetiştiriliyor. Şu soruyu Aydınlı hemşerilerimizin ak parti genel başkanına sorsunlar: Bizim havaalanımız 21 yıldan beri nerede?” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilmeyen vaatler

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın benzer sözleri hızlı tren, adliye binası, şehir hastanesi, organize sanayi bölgesi gibi yatırımlar için de verildiğinin altını çizen Yıldız, bu yatırımların akıbetini sorup “Aydın yatırım konusunda geri gitmiştir. Aydın tarım konusunda geri gitmiştir, ama biz bunların bütün hazırlıklarını Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptık. İktidara geldiğimizde Aydın’ın bütün sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP iktidarında sorunlar çözülecek

CHP iktidarında Aydın’ın 21 yıldır almadığı yatırımı alacağını belirten Yıldız, “Aydınımız 2002 yılında Ak Parti iktidara geldiğinden beri en fazla vergi ödeyen illerden olmasına rağmen Aydın kamu yatırımları açısından en düşük yatırım yapılan bölgedir. Maalesef Aydınlı hemşerilerimiz 20 yıl boyunca cezalandırılmıştır. Verdiğimiz vergilerin karşılığında Aydın kamu ihalelerinden pay almamıştır. Onların 20 yıldır yapamadıklarını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yaptıktan sonra 2 yıl içerisinde yapacağız” dedi.

Daha önce yenileneceği söylenen ama hiçbir şekilde yenilenmeyen adliye binası için CHP’li Yıldız “Aydın Adliyesi Türkiye'de en sağlıksız adliye binası ve üstelik depreme dayanıklı bir bina değil ve riskli binaların arasında gözüküyor ben sayın AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum 21 yıldan beri Aydın’a neden bir Adliye Sarayı yapamadınız ve orada çalışan hakimler, savcılar ve vatandaşımız oraya girerken korkuyla girip çıkıyor. Orada çalışan hakim ve savcılarımız yargıçlarımız üzülerek söylüyorum her gün acaba deprem olursa yıkılır korkusuyla yaşıyorlar” dedi.

Daha önce birçok kez gündeme gelen şehir hastanesi için ise CHP’li Yıldız şu soruları yöneltti “ 2002 yılında beri Aydın'da şehir hastanesi yapılacaktı.20 yıl sonra temeli atıldı ama 20 yıl sonra temel atılan şehir hastanesinin o bölgenin çevre şehircilik il müdürü, tarım il müdürü, vali ile beraber yaptığı imar planını büyükşehrimize götürdüler Aydın Büyükşehir bu planı onayladı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdiler Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı onayladı ama maalesef Tarım Bakanlığı onaylamadı. Şimdi ben soruyorum imarı olmayan yolu olmayan alt yapısı olmayan bir yere şehir hastanesi yapıp nasıl faaliyete geçireceksiniz burada tarım il müdürü, çevre il müdürü, valilikle beraber yaptığınız imar planını tarım bakanlığı neden onaylamadı peki bu hastane yapıldıktan sonra devreye nasıl girecek alt yapısı olmayan kanalisazyonu olmayan bir hastane nasıl Aydın’lı hemşerilerimize hizmet edecek bu soruyuda kendilerine sorun.” Dedi.

Yıldız konuşmasını bitirirken kısaca Değerli Aydınlı hemşerilerim Ben sizin adınıza sorular soracağım sn. Ak parti Genel Başkanına.

1-      21 yıl önce söz verdiniz Aydın havaalanı  ne oldu  ?

2-      İzmir- Aydın- Denizli arasında olacak hızlı tren ne oldu ?

3-      Adliye binasını çalışmasını 2 yılda tamamlayacağız diye söylediler. 21 yıl geçti hala ortada adliye binası yok.

4-      Aydın, Çine güllük limanına giden tren Projesi ne oldu ? 21 yıldır ortada yok.

5-      Aydın şehir hastanesi 21 yıldır bekliyor, 1 yıl önce temel attınız daha o bölgenin imarı bile çıkmadı. Altyapısı yok, kanalizasyonu yok, yolu yok.

6-      Aydın-Denizli arasında devlet tarafından ihalesi yapılıp uygun fiyata yol yapılacaktı, yine yandaş müteahhitlere para kazandırmak için yap, işlet devret modeli yaptınız. 48 bin araba garanti verdiniz. 5 buçuk Euro fiyat koydunuz. Ben Aydınlı hemşerilerimin adına size soruyorum. Aydından, Nazilli’ye, Kuyucak’a, Buharkent’e gidip gelirken 110 lira gidiş, 110 lira geliş şuan ki kura göre hesapladığımızda nasıl Aydınlı vatandaşlarımız bu parayı ödeyecek?

7-      Aydın’da osb’lerin hepsi dolu 21 yıldan beri osb’lerin yerini ayarlayamadınız, bir plan yapmadınız, ne zaman yapıcaksınız? Osb yerlerini rant bölgesine çevirdiler ve yer yok.

8-      Aydın batının son köşesi olan bir ilimiz çoğu ilçelerde doğalgaz dahi yok. Şimdi Ak parti Genel Başkanına soruyorum.21 yıldır her seçim dönemde gelip söz verdiniz Aydın’a bu projelerin hiç birisi yapılmadı. Aydınlı hemşerilerimiz şunu bilsin ki hiç merak etmeyin 14 mayıstan sonra Millet ittifakı olarak iktidara geleceğiz. Allah’ın izniyle sizlerinde desteğiyle Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. Cumhuriyet halk partisi vekilleri olarak, millet ittifak olarak bunun sözünü veriyoruz hiç merak etmeyin. Cumartesi günüde verdiği sözlerin hiç birisine de inanmayın. Eğer 21 yıl önce söz verip de bu projelerin hiçbirisi uygulanmıyorsa, yapılmamışsa, bundan sonra bu iktidar yapamaz. Ülkeyi 21 yıldan beri bu hale getiren bu iktidar bu ülkenin sorununu çözemez çözemez…Bütün Aydınlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dedi.

Editör: Haber Merkezi