CHP Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, depremden etkilenen tüm illere ulaşımın Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan gerçekleştiğine dikkat çekti

“Adana Şakirpaşa Havalimanı stratejiktir, kapatılamaz”

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, dünyanın en stratejik havalimanlarından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılma girişimlerinin akıllardan bile geçirilmemesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem nedeniyle yaşamını yitiren binlerce insana Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Dr. Şevkin, bir doğa olayı olan depremle baş edebilmenin yolunun bilimsel yöntemlerden geçeceğini kaydetti.

Milletvekili seçildiği 2018 yılından bu yana depreme karşı bir çok uyarıda bulunan, meclise 3 kez kanun teklifi, araştırma önergeleri ve soru önergeleri sunan, kamuoyunda ‘Fay Yasası’ olarak bilinen “Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlere, Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi” mecliste görüşülen ve AKP-MHP milletvekillerince reddedilen Dr. Müzeyyen Şevkin, yeniden ve çok önemli bir uyarıda daha bulundu.

müzeyyen şevkin-deprem-adana havalimanı1

“TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ”

Yaşanan depremlerden sadece Kahramanmaraş’ın değil Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ’ın da etkilendiğini hatırlatan Dr. Şevkin, kapanan yollara, ulaşımın zorluğuna dikkat çekti ve bu kapsamda Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın Türkiye için önemine işaret etti.
Adana ile birlikte Olağanüstü Hal ilan edilen diğer 9 kent ulaşımının Adana Şakirpaşa Havalimanı aracılığıyla sağlandığını söyleyen Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı’nın da deprem bölgelerine ulaşmak için Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanmak durumunda kaldığına dikkat çekti.

“MUTLAKA KORUNMALIDIR”

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın deprem sonrası bir lojistik havalimanı gibi çalışmaya başladığını ve bu çalışmanın devam ettiğini dile getiren CHP’li Dr. Şevkin, havalimanında şu açıklamalara yer verdi:
“İşte bu nedenle 65 yıldır hizmet veren Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmamasını istiyoruz. Hem şehre yakınlığı, hem de 65 yıldır hiçbir afetten dolayı sıkıntı yaşamamış olması, bütün hava muhalefetinde lojistik üs olarak kullanılması havalimanımızı öne çıkarıyor. Deprem fay hattında bulunan 18 il, 81 ilçe, 500 mahalle ve köyümüze doğrudan buradan yardımın gönderilmesini sağlayan en önemli havalimanlarından biridir. Etrafında tek katlı binaların olduğu istimlake uygun alanlar var. Lojistik üssü olan havalimanımız mutlaka korunmalıdır. Bütün afet bölgesine ulaşım, yardım malzemelerinin sevk edilmesi Adana Şakirpaşa Havalimanı sayesinde gerçekleşiyor.”

“KAPATTIRMAYACAĞIZ”

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatmaya çalışanlara, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına seslenen Dr. Şevkin, “Deprem afeti sonrası Cumhurbaşkanı bile Malatya’ya, Kahramanmaraş’a, Adıyaman’a, Güneydoğu illerine ulaşabilmek için Adana Şakirpaşa Havalimanını kullanmak durumunda kaldı. Bütün afet bölgelerinde havalimanları devre dışı kalırken, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın lojistik ve ulaşım anlamında en önemli ve stratejik havalimanlarından biri olduğunu gördük. Derhal bu sevdadan vazgeçin. Adana Şakirpaşa Havalimanı çok önemli bir havalimanıdır. Burayı kapattırmayacağız” diye konuştu.

LOJİSTİK ÜSSÜ

Dr. Şevkin, “Defalarca uyarmamıza rağmen kurutulmuş Amik Gölü alanına ve deprem bölgesine kurulan Hatay Havalimanı gibi bölgedeki bütün havalimanları devre dışı kalırken Adana Şakirpaşa Havalimanı tam anlamıyla bölgenin lojistik üssü oldu” dedi.

Editör: Haber Merkezi