Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, AKP iktidarının sağlık sistemini çökerttiğini ve bir de randevuyu erkene aldırma ücreti çıkarttığını ifade ederek,  “Bunlar randevuları geç verip sırf fazla para alabilmek için hastaların hayatları ile oynuyorlar.” dedi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sağlık sisteminde her geçen gün yeni icraatlar ortaya çıktığını söyledi.


Tahlil, tetkik, MR, PED, EMAR, randevularını erkene aldırma ücreti ortaya çıkarıldığını ifade eden Yalım, “Bu nasıl bir sistem hem sağlık sistemini çökert hem de yeni bir sistem uydur. Randevuyu erkene aldırma ücreti. Bu ücreti hiçbir Avrupa vatandaşına anlatamazsınız. Demek ki erkene randevu verilebiliyor bunlar sırf rant olsun, ekstra döner sermayeye para aksın beyefendiler fazla döner sermaye ücreti alsınlar diye randevuları geç verip sırf fazla para alabilmek için hastaların hayatları ile oyuyorlar. Haberde konu edilen PED randevusu kanser hastaları için kullanılan teşhis yöntemi bu hastalar için değil ayların, günlerin ve saatlerin bile önemi var. Ama bunlar için önemli olan ne kadar fazla para almaları vatandaş nasıl olsa muhtaç bir şeyler uyduralım ceplerinden fazla para alalım işimize bakalım derdindeler.” dedi. 

 
HAKSIZ PARAYA BİR DE ZAM YAPMIŞLAR


Haksız yere alınan paraya zam yapıldığını aktaran Yalım, “Yılbaşından önce 200 lira randevuyu erkene aldırma ücreti alınırken şimdi bu ücret 350 lira olmuş. Bu yüzde 75'lik artışın formülünü nasıl bulmuşlar neye göre artırmışlar bilen yok. Diğer taraftan PED ücreti için alınan ücret artışı da afakidir. Yılbaşından önce bin 524 lira olan ücret yeni yılda 3 bin 670 lira olmuştur.  Buradaki artış ise bin 241 Bu formüle baktığımızda ne TÜFE ne TEFE ne de yeniden değerleme artışı uydur uydur kafana göre fiyat belirle. Buradan Sayıştay ve Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyorum. “ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi