Kurtaran ZMO Şube Başkanı Korkut’u Ziyaret Etti, Fikir Alışverişinde Bulundu


“Tarıma Küsen Çiftçiyi Yeniden Toprakla Buluşturacağız”
“Tarımsal Ürün Alım Fiyatları Ekim Öncesi Açıklanacak”
“Tarımda Kullanılan Mazotta ÖTV Kaldırılarak İndirim Sağlanacak”


3 Dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı meslek örgütü TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut’u ziyaret eden CHP Adana Milletvekili A. Adayı Ziraat Mühendisi-Çiftçi Barış Kurtaran Millet İttifakının iktidarında Tarıma yönelik yapılacak düzenlemeleri anlattı


“TARIMSAL DESTEKLEME, GSMH’NİN YÜZDE 1’İ OLARAK UYGULANACAK” 


Çiftçinin girdi maliyetinin yükselmesine rağmen verilen desteğin yeterli olmadığına dikkat çeken Barış Kurtaran “Millet İttifakının iktidarında ilk olarak; Tarım Kanunu’nun 21’inci maddesinde öngörülen, ancak bugüne kadar hiç uyulmayan tarımsal destekleme programlarına bütçeden ayrılacak kaynağın gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamayacağı hükmünü uygulamak olacak. Sıkıntılar nedeniyle üretimden uzaklaşan Çiftçiyi yeniden işlemek üzere toprağına kavuşturacağız” dedi.


TOPRAĞI İŞLEYEN ÇİFTÇİ DESTEKLENECEK


Uzun Süre Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesinde görev yaptığını hatırlatan Kurtaran, çiftçinin en büyük girdi kalemlerinden olan Tarımda kullanılan elektrikte indirimli tarife uygulanacağını kaydetti. CHP Adana Milletvekili A. Adayı Ziraat Mühendisi-Çiftçi Barış Kurtaran Şöyle Devam Etti:
“Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sözü Sözümüzdür. Tarımda kullanılan mazotta ÖTV kaldırılarak. Çiftçinin akaryakıtı daha ucuza alması sağlanacak. Üreticimize gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Tarımsal ürün alım fiyatlarının ekim öncesi ilan edilmesini sağlayacağız. Böylece Çiftçi, girdi desteklerini tarlasını sürmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesime gitmeden öğrenmiş olacak. Çiftçilerimizin en büyük sorunlarından olan bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizi silinecek. Millet İttifakının iktidarında, çiftçinin aldığı kredinin faizi tamamen silinecek ve anapara faizsiz olarak eşit taksitlerle ödenebilecek”


ÇİFTÇİNİN İTHALAT NEDENİYLE FİYAT BASKISI ALTİNDA EZİLMESİ ÖNLENECEK


Tarımsal ürün ithalatının zamanlamasının yanlışlığına değinen Ziraat Mühendisi-Çiftçi Barış Kurtaran “Tarımsal ürün ithalat izinlerini, yeter miktarda üretilmeyen veya üretilme imkanı olmayan ürünler ile Dahilde İşleme Rejimiyle sınırlı tutacak ve rekabetçi bir ortamda şeffaf bir şekilde vereceğiz. Çiftçimizin ithalat nedeniyle ortaya çıkan fiyat baskısı altında ezilmesine izin vermeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
ZMO Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut ise meslektaşları olan Çiftçi Barış Kurtaran’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi