ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BALCALI HASTANESİ TAHLİYE EDİLİYOR

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE

Sayın birim kalite sorumluları, bilindiği üzere bölgemizde bir süredir devam eden depremler nedeniyle hastanemiz ilk günden itibaren ilgili uzmanlar tarafından düzenli olarak denetlenmektedir. 20 şubat 2023 tarihinde Hatay merkezli gerçekleşen son depremden sonra bugün binamiz, hem inşaat mühendisliğimiz hocaları, hem de çevre ve şehircilik il müdürlüğü ekiplerince incelenmiştir.

WhatsApp Image 2023-02-21 at 17.22.57 (1)

Müteakiben inşaat mühendisliği hocalarımız ve il müdürlüğünden gelen uzman mühendislerden oluşan 9 kişilik bir komisyon rektörlüğümüzce kurulmuştur. Kanaat, aslında eski ve yıpranmış olan binalarımızın üst üste gerçekleşen depremler nedeniyle yeni şiddetli bir depreme maruz kalması halinde riskli olabileceği yönünde olmuştur. Valiliğimiz ve il sağlık müdürlüğü ile koordine bir şekilde, önlem amaçlı hastanemiz tahliye edilecektir. Kamuoyuna duyurulur.

WhatsApp Image 2023-02-21 at 17.22.56

Konuyla ilgili Adana Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Selahattin Menteş sosyal medya hesabından; "Çukuova Üniversitesi Balcalı Hastanesi yaşanan depremden ötürü orta hasar nedeniyle tahliye ediliyor. Hastalar Adana'daki diğer hastanelere dağıtılıyor. Balcalıda yeni doktorlar, asistanlar yetişiyordu. En azından Yüreğir Devlet Hastanesini Çukurova Üniversitesine verin."  ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi