Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Japon heyet Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Depremle ilgili aldıkları önlemleri anlatan Başkan Soner Çetin, Japonya’nın depremle ilgili deneyimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek, işbirliği çağrısı yaptı.

Çukurova Belediyesi ile Japonya’nın Kobe Belediyesi deprem önlemleri konusunda ilişkileri geliştirmek ve işbirliği yapmak için ilk adımı attı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Japon heyeti ağırladı. Kobe Belediyesi Yapı Denetim ve İmar İşleri Daire Başkanı Yukio Tanaka, Kobe Belediyesi Kriz Yönetim Merkezi Müdürü Masayoshi Nose, Mukogawa Women's Üniversitesi'nden Prof. Tosu Shigeki, Mukogawa Women's Üniversitesi'nden Prof. Yanagisawa Kazuhiko ve Mukogawa Women's Üniversitesi'nden Prof. Tagawa Hiroyuki Başkan Soner Çetin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Heyete BAU Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Murat Dündar ve BAU ULMER-HLO Müdürü İhsan Alpargın refakat etti.

Başkan Soner Çetin, Türkiye’nin büyük bir felaket yaşadığını belirterek, bu dönemde verdikleri destek için Japon halkına teşekkür etti.

Deprem öncesi alınacak önlemler konusunda Japonya’nın deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyleyen Başkan Soner Çetin, “Bu konuda Japonya’ya bir heyet göndermeyi ve sizlerden uzmanları misafir etmeyi düşünüyorduk. Ziyaretiniz bu anlamda çok isabetli oldu. Kobe Belediyesi ve sizlerle bu işbirliğini başlatmayı çok isteriz” dedi.

Japon heyet de hem belediye hem de bilim adamları olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, Japonya’da depreme karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi verdiler. Başkan Soner Çetin ve belediyeden bir heyeti Kobe’ye davet eden Japon heyet, bilgi paylaşımı ve işbirliğinden büyük mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.

Ziyarette karşılıklı hediyeler verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Heyet üyeleri ayrıca Kobe Belediye Başkanı’nın geçmiş olsun mektubunu Soner Çetin’e takdim etti.

Editör: Haber Merkezi