DEM Parti'den Doğurganlık Araştırması Eleştirisi: "Kadınlar İster Doğurur, İster Doğurmaz!"

DEM Partili Kezban Koncukcu, doğurganlık oranlarının düşüşü üzerine araştırma yapılacağını duyurdu. Ancak Koncukcu, bu araştırmanın ardındaki niyetleri ve politikalara yönelik çelişkileri sert bir dille eleştirdi.

Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen sokak hayvanlarının öldürülmek istenmesine tepki gösterdi. Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen sokak hayvanlarının öldürülmek istenmesine tepki gösterdi.

Koncukcu, kadınların doğurup doğurmama kararının tamamen kendilerine ait olduğunu vurgularken, mevcut politikaların ikiyüzlülüğünü şu sözlerle dile getirdi: "İşlerine gelince Kürtler ve Suriyeliler fazla çoğalıyor deyip doğum kontrolünü dayatıyorlar, işlerine gelince ucuz işgücü azalmasın diye 3 çocuk doğurun diyorlar."

Sosyal Güvence ve Kreş İmkânlarının Eksikliği

Koncukcu, hükümetin doğurmasını teşvik ettiği kadınlara gerekli sosyal güvence ve çocuk bakım imkânlarını sağlamadığını belirtti. "Doğurmasını istedikleri kadınlara sosyal güvence, çocuklara kreş imkânı sağlamıyorlar. Çocukları korumuyorlar," diyen Koncukcu, bu tutarsızlıkların kadınları ve aileleri zor durumda bıraktığını ifade etti.

İş Gücü Piyasasının Gerçek Yüzü

DEM Partili Koncukcu, genç nüfusun azalmasının iş gücü piyasasında sorun yaratacağı iddialarına da karşı çıktı. "Bu 'iş gücü piyasası' dedikleri ölüm pahasına, açlık pahasına çalıştırılan emekçilerdir," şeklinde konuşan Koncukcu, mevcut sistemin emekçileri sömürdüğünü ve onların sayısının azalmasının sermaye sahipleri ve iktidar için sorun teşkil ettiğini belirtti. "Emekçilerin sayısı azalmasın, savaşacak insanların sayısı azalmasın. Kimin çıkarları doğrultusunda? Sermayedarların ve iktidarın çıkarları doğrultusunda. Biz bunu kabul etmiyoruz," diyerek mevcut politikaları sert bir şekilde eleştirdi.

Koncukcu’nun açıklamaları, doğurganlık oranlarının düşmesi konusundaki politikaların ardındaki ekonomik ve sosyal boyutları sorgularken, kadın hakları ve emekçilerin hakları konusunda daha duyarlı ve eşitlikçi politikaların geliştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Editör: Haber Merkezi