"Şunu çok iyi biliyoruz ki sonu ne olursa olsun muhteşem olacak. Sonu bizim için ne olursa olsun muhteşem olacak. Muhakkak başaracağız."

Dersim Dağ: Gençlerin sandığa erişimi için kampanya başlatacağız

HDP Gençlik Meclisi genel meclis toplantısı HDP Genel Merkezinde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ, şunları söyledi:

Konferanslar ışığında yol haritamızı tartışacağız

Faşizme karşı durmaksızın mücadele eden sevgili genç arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere yakın bir tarihte İstanbul, Amed, Mersin, İzmir, Urfa ve Muş olmak üzere 6 ilde gençlik konferanslarımızı gerçekleştirdik. Bugünkü toplantıda hem konferanslarımız ışığında çıkan yol haritamızı tartışacak hem de seçimlere giderken gençler faşizme karşı nasıl mücadele verecek, bunun tartışmasını yürüteceğiz.

Yoksulluğun, işsizliğin, özel savaş politikalarının kaynağı İmralı’daki tecrittir

Konferanslarımızda yoksulluktan işsizliğe, özel savaş politikalarından derinleşen tecride karşı ülke sorunlarını hep birlikte tartıştık; sorunların çözümünün direnişten geçtiğinin, faşizmi yenmekten geçtiğinin altını çizdik. Ülkede gittikçe derinleşen yoksulluğun, işsizliğin ve bir yöntem halini alan özel savaş politikalarının İmralı’daki tecritten kaynaklandığı tespitini hep birlikte yaptık. İmralı tecridi kırılmadan genç işsizliğinin bitmeyeceğinin, yoksulluğun ortadan kalkmayacağının, açlığa ve yoksulluğa mahkum olacağımızın, baskı ve tutuklamayla karşı karşıya kalacağımızın tespitlerini yaptık.

AKP-MHP ittifakını yeneceğiz ve gençliğin özne olduğu bir yönetimi inşa edeceğiz

Yaklaşan seçimlerde gençlerin ne kadar büyük rol oynayacağını biliyor ve görüyoruz. Bu seçimin değiştireni kadınlar ve gençlerdir. 18 Haziran’da yapılması beklenen seçimler 14 Mayıs’a alındı. Bir aylık erkene alınma durumunda bile tam 200 bin gencin oy kullanamayacağını ve AKP’nin sırf gençler oy kullanmasınlar, AKP’ye ders vermesinler diye seçimi erkene almaya çalıştığını biliyoruz. 14 Mayıs en çok da gençler iradesini beyan edemesin diye belirlenmiş bir tarihtir. Yaklaşık 6 milyon genç ilk defa oy kullanacak. HDP’nin genç seçmeninin diğer tüm partilerden çok olduğu göz önünde. Gençler HDP’den yana, gençler özgürlükten yana, gençler demokrasiden yana. İstanbul’daki Emek ve Özgürlük İttifakı mitingi de gösterdi ki gençler Emek ve Özgürlük İttifakı’ndan yana, gençlerin ittifakı Emek ve Özgürlük İttifakı. Burada bir kez daha İstanbul mitinginde alanı dolduran tüm genç arkadaşlarımızı selamlıyoruz. HDP Gençlik Meclisi olarak, Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan gençler olarak şunun sözünü veriyoruz; ne olursa olsun AKP-MHP ittifakını yeneceğiz ve gençliğin söz sahibi olduğu, gençliğin özne olduğu bir yönetimi hep birlikte inşa edeceğiz.

Bu ülkenin kaderini gençler belirleyecek

Bu seçimi belirleyecek olan gençlik, gençliğin kullanacağı oy dedik. 6 milyon genç seçmen ilk defa oy kullanacak ve seçmenlerin yüzde 25’ini gençler oluşturuyor. Her 4 seçmenden biri genç. Bu ülkenin kaderini gençler belirleyecek. Aç bırakılan, işsiz bırakılan, ana dilinde eğitimden mahrum bırakılan, uyuşturucuya ve madde bağımlılığına mahkum edilen, cezaevleri, baskı, gözaltı ve ajanlaştırma dayatmalarıyla karşı karşıya bırakılan gençler AKP-MHP iktidarına karşı seçime gidecekler. Belirlenen tarih olan 14 Mayıs, birçok üniversiteli gencin üniversite okuduğu kentte olduğu veya işçi gençliğin kendi memleketinde iş bulamadığı için farklı bir ilde geçinebilmek için çalıştığı bir tarihtir. Yani birçok genç ikametgahının olmadığı kentte seçimi karşılayacak.

Gençlerin sandığa erişimi için kampanya başlatacağız

AKP-MHP ittifakının seçimi erkene alarak gençleri sandıktan uzak tutmaya çalıştığını biliyoruz. Biz de tüm gençlere, öğrenci gençliğe, işçi gençliğe şu çağrıyı yapıyoruz: İkametgahınızı bulunduğunuz kentlere alın. Tüm il ilçe örgütlerimiz ve gençlik meclislerimiz sizlere yardımcı olacaktır, ikametgahınızın yaşadığınız kentlere alınması için hazırdır. Yakın tarihte bu konuda kampanya başlatacağız. İkametgahını seçimi karşılayacağı kentte almak isteyen tüm gençler, il ve ilçe örgütlerimiz ile iletişime geçerek gerekli yardımı alabilir. Elbette sadece oy kullanmakla, sadece irademizi beyan etmekle bitmiyor görevimiz. Oyumuzu kullanacağız ama kullandığımız oya sahip de çıkacağız. Seçim günü sandık güvenliğini sağlamak biz gençler için en önemli görevlerden biridir. Bu yüzden gençlere bulundukları kentte sandık görevlisi olmaları için il ve ilçe örgütlerimiz ile iletişime geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Tüm gençleri seferberliğe çağırıyoruz. Seçimi karşıladığımız kente ikametgahımızı alacağız, daha sonra da kullandığımız oyun takipçisi olacak, sandık görevlisi olarak kullandığımız oylara sahip çıkacağız. Faşizme karşı mağdur olan gençler değiliz, faşizme karşı direnen gençleriz. Bizler faşizmi yok edecek gençleriz. Bizler faşizme kaybettirecek olan gençleriz. Bizler faşizmi yenecek yegane güç olduğumuzun bilinciyle daha fazla örgütlenecek, daha fazla mücadele edecek ve AKP-MHP faşizmini yeneceğiz. 

Kurulacak ilk sandıkta AKP-MHP faşizmini tarihe gömeceğiz

Kübalı gençler faşizme karşı direnirken ‘zafere kadar daima’ sloganı ile alanlardaydı. Bizler de AKP-MHP faşizmine karşı demokratik siyasette ısrarcı olan ve mücadele eden gençler olarak, faşizme karşı zafere kadar daima mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. İlk seçimde, kurulacak ilk sandıkta AKP-MHP faşizmini tarihe gömeceğimizin, gençliğin özne olduğu bir yönetimi hep beraber kuracağımızın müjdesini tüm halklara veriyoruz. HDP Gençlik Meclisi olarak, seçimlerde seferberlik ruhuyla mahalle mahalle, il il çalışacağımızın, kazanan kim olursa olsun faşizmin kaybedeceğinin altını çiziyoruz. Kazanan bizler olacağız, demokraside ısrar eden halklar, eşit ve özgür bir yaşam isteyen gençler olacak. 

Gençlerin desteklediği taraf bu ülkede iktidar olacak

Şunu herkes çok iyi bilsin ki yeni iktidar, yeni hükümet biz gençlerin hükümeti olacak. Yeni hükümet bizim belirlediğimiz hükümet olacak. Gençlerin taraf olduğu, desteklediği taraf iktidar olacak. Gençlerin oy vermediği, gençlerin kabul etmediği hiç kimse bu ülkede hükümet olamayacak. Bu seçimlerin kazananı olamayacak. Gençler eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadele ediyor. Gençler, özgür bir yaşam için seçimlere doğru giderken örgütlülüğünü büyütüyor. Açığa çıkaracağımız güçle AKP-MHP faşizmini yeneceğimizi biliyoruz. AKP-MHP faşizmi kaybetti kaybediyor, kaybetmeye mahkum. Tıpkı faşizme karşı mücadele eden tüm gençler gibi zaferi kazanıncaya kadar, faşizmi yenene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Gençler gümbür gümbür geliyor, sizi saraylarınızdan etmeye geliyor

Çok bedel verdik, çok mücadele ettik, çok direndik ve yolun sonuna geliyoruz. Fazla değil, birkaç ay sonra AKP-MHP faşizmini yeniyoruz ve gençlerin yönetimini kuruyoruz. Buradan faşist AKP-MHP hükümetine sesleniyoruz; korkuyorsunuz biliyoruz ama korkun, çünkü kaybediyorsunuz. Çünkü emekten, özgürlükten, demokrasiden yana olan gençler gümbür gümbür geliyor ve sizi saraylarınızdan etmeye, gençlerin yönetimini kurmaya geliyor.

AKP-MHP iktidarına, faşizme kaybettirip demokratik bir cumhuriyeti hep beraber kuracağız

Şunu çok iyi biliyoruz ki sonu ne olursa olsun muhteşem olacak. Sonu bizim için ne olursa olsun muhteşem olacak. Muhakkak başaracağız. AKP-MHP iktidarını yenip, faşizme kaybettirip demokratik bir cumhuriyeti hep beraber kuracağız. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum. Yolumuz açık olsun, yolumuzun sonu zafer olsun.

26 Ocak 2023

Editör: Haber Merkezi