"Adana’da tahliye edilen tek hastane olmasına rağmen deprem tazminatı alamayan Balcalı Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları olarak bu konuyu farklı şekillerde çeşitli makamlara ilettik. Her makam haklılığımıza onay verirken bu akıl dışı haksızlık ve mağduriyet giderilmemiştir."

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesinde örgütlü olan DİSK Dev Sağlık-İş ve SES deprem tazminatıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdiler.

SES Adana Şube adına Nazan Eroğlu, DİSK Dev Sağlık-İş adına ise Çukurova Bölge Şube Kurucu Başkanı Hüseyin Türkmen konuşma gerçekleştirdi.

Türkmen konuşmasında şunları ifade etti;

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür

Değerli mesai arkadaşlarımız, hastanemizde şifa bulmaya gelen hastalar ve hasta yakınlarımız, basın açıklamasında bizleri yalnız bırakmayan değerli emek ve meslek örgütleri... Hepinizi sendikamız DİSK Dev Sağlık İş adına saygıyla selamlıyoruz.

Bu hastane önünde defalarca bir araya geldik. Taşerona hayır demek için, ek tediye hakkımız için,  sendika hakkımız için, pandemide uğradığımız ayrımcılık için sağlıkta şiddetin önlenmesi için ve daha sayamadığımız bir çok konuda burada kaç kere bir araya geldik bizler saymaktan usandık.

WhatsApp Görsel 2023-12-27 saat 13.24.06_3934707b

Ancak bugün akla uymayan bir konuda bir araya gelmiş bulunuyoruz!

Bilindiği üzere ülkemiz 6 Şubat ve 20 Şubat ‘ta meydana gelen çok büyük doğal afetleri alınmayan tedbirler, yanlış ve denetimsiz kentleşme gibi nedenlerle büyük bir felaket olarak yaşadık.

WhatsApp Görsel 2023-12-27 saat 13.22.36_89f0a524

Deprem sonrasında etkilenen 11 ilde olağanüstü hal ilan edilmiş ve çalışanlara deprem tazminatı adında ödeme yapılması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda da diğer illerde deprem tazminatı ödemeleri gerçekleştirildi.

Adana’da üniversitemizin ve hastanemizin kurulu bulunduğu ilçe olan Sarıçam ilçemiz deprem bölgesi olarak gösterilmedi. Ve akla uymayan uygulamalarda burada başladı.

6 Şubat depreminde en çok zararı gören Çukurova’dan sonra Sarıçam ilçemiz de zarar görmüştür. Sarıçam ilçemiz deprem bölgesi olarak gösterilmediği halde 6 Şubat depreminden Adana’da tahliye edilen tek hastane Balcalı Hastanesi’dir.

WhatsApp Görsel 2023-12-27 saat 13.24.06_706040f4

Adana’da tahliye edilen tek hastane olmasına rağmen deprem tazminatı alamayan Balcalı Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları olarak bu konuyu farklı şekillerde çeşitli makamlara ilettik. Her makam haklılığımıza onay verirken bu akıl dışı haksızlık ve mağduriyet giderilmemiştir.

Bugün gerçekleştirilen basın açıklaması ile deprem tazminatı ödemeleri konusunda aylardır adım atılmadığını bir kere daha hatırlatmış olduk. Bu konuda mücadelemizin süreceğini paylaşıyor, bütün katılımcılara teşekkür ederiz.

Editör: Haber Merkezi