Ülkemizin sahillerinde 5 yıldızlı halk plajı konforu yaygınlaşıyor. Karataş Belediye Başkanı Necip TOPUZU’un girişimleri sonucunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 yılında açacağı ücretsiz halk plajlarına Karataş Sahilini de eklendi.

SMA HASTALIĞINI YENEN ASRIN EFE BEBEK BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ SMA HASTALIĞINI YENEN ASRIN EFE BEBEK BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

ADANALILAR HALKI ARTIK DENİZE GİRMEK İÇİN ÇEVRE İLLERE GİTMEYECEK

Denize girmek isteyen Adana halkını çevre illere gitme zahmetinden kurtaracak proje hakkında görüşleri paylaşan Karataş Belediye başkanı Necip TOPUZ açıklamalarında;

Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2024 yılında açılması planlanan 6 yeni halk plajının uygulama sahaları arasında Karataş sahilimiz de dahil olduğunu müjdesi bize verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız, her ihtiyaca uygun tasarladığı ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısını Türkiye genelinde 35’e ulaştırmayı planlıyor. 2024'te Manavgat-Ilıca, Kemer-Tekirova, Bodrum-Yalıkavak, Çeşme-Ovacık, Adana-Karataş ve Giresun-Merkez olmak üzere 6 yeni halk plajının açılacağını ve arkeolojik çalışma sayısını 2026'da yılda 800'e çıkaracaklarını açıkladı.

Yeni açılacak engelli ve doğa dostu 5 yıldızlı halk plajlarında; Aile localarından dinlenme teraslarına, yöresel ürünler pazarından bebek bakım üniteleri ve çocuk parklarına, bisiklet ve yürüyüş yollarından aromatik peyzaj düzenlemelerine kadar pek çok ayrıntı vatandaşların hizmetine sunulucak.

Ortalama 100 bin kişinin ağırlandığı plajların sayı arttıkça, Türkiye genelindeki şezlong sayısı da yaklaşık 30 bine ulaşacak.

images (55)

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNDE 5 YILDIZLI İLK HALK PLAJI KARATAŞ’TA

Bu kalitede ve konforda en yakın ücretsiz halk plajı Adana merkezine 550 km uzaklıkta bulunan Manavgat Ilıca’da olacak, Bu konfordan yararlanmak isteyen Doğu Akdeniz havzasındaki tatilciler için en iyi alternatif Karataş halk plajı olacaktır. Böylelikle Deniz Kum güneş üçlüsü ile anılan kitle turizmde Adanamız bir cazibe merkezi olacaktır.

Karataşımızın layık olduğu refaha kavuşması için gece gündüz demeden çalışıyor, maddi ve manevi her fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz..

Karataşımıza gösterilen ilgiden dolayı başta, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’a, Cumhur ittifakı Milletvekillerine, Adana Valimiz SAYIN Yavuz Selim KÖŞGER’e ve Adana İl Kültür Turizm Müdürü Sayın Emre DURU’ya, Karataş Kaymakamı Naci AKTAN’a, Belediyemizin meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

5 Yıldızlı Karataş Halk plajımız Karataş ve Adana Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

plaj 4

plaj 3

plaj 5

Editör: Haber Merkezi