Müzik sektöründe başarılı çalışmalarıyla ses getiren ve çalışmalarında her zaman profesyonelliği ön plana çıkaran DJ ve Prodüktör Selim Dikmen, prodüktörlüğün, müzik sektörünün en yaratıcı taraflarından biri olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Dikmen, “Müzik prodüktörlüğü, bir şarkının yapım aşamasının en özel ve titiz şekilde yönetilmesi olarak özetlenebilir. Şarkının en doğru şekilde çıkabilmesi için bu sürecin en iyi şekilde yönetilmesi gerekiyor. Dolayısıyla müzik sektöründe başarı için iyi prodüktörlere ihtiyaç var. Bu alanda çalışmalarda bulunmak isteyen kişilere, gerçekten prodüktör olmak isteyip istememelerine karar vermeleri gerektiği öğüdünü verebilirim.” ifadelerinde bulundu.

Bir müzik albümünün yapımını üstlenen kişilere müzik prodüktörü unvanı verildiğini belirten Dikmen, “Eğer prodüktör olmaya karar verdiyseniz, bu alanda eğitim almalısınız. Çünkü müzik albümünün yapım aşamasından çıkış aşamasına kadar profesyonel bir şekilde yönetilebilmesi için neyin nasıl yapıldığını bilmek gerekiyor.” dedi.

“Şarkıların Yapım Aşamasını Yönetebilmek Çok Önemli”

Bir prodüktörün şarkıların yapım aşamasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Selim Dikmen, konuyla ilgili açıklamalarında iyi bir prodüktörün nasıl olunacağı hakkında açıklamada bulundu: “İyi bir prodüktör olmak için bu alanda eğitim almak gerekiyor. Yapılan çalışmaların profesyonel şekilde yürütülebilmesinde doğru eğitim son derece önemli. Üniversitelerin Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinde üniversite eğitimi alınabilir. Öte yandan çeşitli sertifika programlarına dahil olmak ve yenilikçi eğitimler almak da mümkün.”

“Bir Prodüktörün İş Alanı Bir Hayli Geniş”

Müzik prodüktörünün iş alanının geniş olduğunu ifade eden Selim Dikmen, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Müzik yapımcıları, müzik albümlerinin başından sonuna kadar profesyonel çalışmalarda bulunması gereken kişilerdir. Dolayısıyla süreç yönetme konusunda tecrübeli kişiler, prodüktörlüğün geniş iş alanına dahil olabilir. Ben de bu alanda kendimi yetiştirdim. Başarılı bir prodüktör olmak için eğitimlere katıldım. Şu anda çalışmalarımı profesyonel bir şekilde sürdürdüğümü düşünüyorum. Elbette insanın kendisini birçok alanda geliştirmesi gerekiyor. Bu nedenle eğitim sürecinin tamamlanmadığını, farklı şekillerde devam ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hem DJ hem de prodüktör olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Bunun yanı sıra hayranlarıma yenilikçi şarkılar sunmak adına yeni şarkılar çıkarmak için de çalışıyorum.”

Editör: Haber Merkezi