Doğu Perinçek 2.turda kimi destekleyeceğini açıkladı

Türkiye'nin, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi için gittiği sandıktan 2. tur çıktı. İlk turda yarışan adayların yüzde 50 artı 1 şartını sağlayamaması nedeniyle, en çok olay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta bir kez daha karşı karşıya gelecek.

PERİNÇEK'TEN ERDOĞAN'A DESTEK

Her oyun daha da önem kazandığı süreçte bir açıklama da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek seçimler öncesinde cumhurbaşkanı adayı olmak istemiş ancak YSK'ya verilecek 100 bin imza toplayamadığı için adaylığa hak kazanamamıştı.

Son yaptığı açıklamada 28 Mayıs'a dikkat çeken Perinçek, "İki seçenekli seçim koşulunda halkımızı Erdoğan'a oy vermeye çağırıyoruz." sözleriyle Erdoğan'ı desteklediğini açıkladı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Zorluklar artıyor.<br><br>Önümüzde Türkiye&#39;nin sorunlarını çözecek bir hükümet gözükmüyor.<br><br>Türkiye çözümünü aramaya devam edecek. <a href="https://t.co/Rx3EHdJUyh">pic.twitter.com/Rx3EHdJUyh</a></p>&mdash; Doğu Perinçek (@Dogu_Perincek) <a href="https://twitter.com/Dogu_Perincek/status/1657843709143142405?ref_src=twsrc%5Etfw">May 14, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Editör: Haber Merkezi