DP Sözcüsü Altıntaş:

Yusuf Tekin tarikatlara hizmet etmekte ısrarcıysa, görevini bırakıp bir şeyhin eteğine yapışsın!

 

“Evlatlarımızı cemaat ve tarikatlara teslim etmek vatana ihanettir!”

Demokrat Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatlerle ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirerek, “Yusuf Tekin, cemaat ve tarikatlara bel bağlayan milli eğitim bakanları silsilesinin son ve en tehlikeli halkasıdır.” ifadelerini kullandı.

(DP Basın Merkezi – 26 Aralık 2023) Demokrat Parti (DP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatlerle ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Altıntaş, “Bu türden yapıları kullanarak gri alanlar oluşturmak, evlatlarımızın zihinleri üzerinde gayri meşru faaliyetlere girişmek, sadece suç değil, vatana ihanet olarak değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Altıntaş’ın açıklaması şöyle:

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis kürsüsünden milletvekillerine yalancı ithamında bulunan, hakaretler savuran bir bakandır. Bakanlığı döneminde öğrencilere temel okuma-yazma ve 4 işlem bilgisi dahi kazandırmayı beceremeyen bu bakan, cehalet dolu bir neslin yetişmesine vesile olarak Türk milletinin geleceğini ipotek altına almıştır.

Yusuf Tekin, uluslararası rekabet ortamına uygun ve çağdaş bir eğitim sistemi tesis etmek yerine "arka bahçe" anlayışıyla cemaat ve tarikatlara bel bağlayan milli eğitim bakanları silsilesinin son ve en tehlikeli halkasıdır.

CHP Adana Örgütü genel seçimlere hazırlanıyor CHP Adana Örgütü genel seçimlere hazırlanıyor

Evlatlarımızı cemaat ve tarikatlara teslim etmenin ne kadar yanlış olduğu, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile net bir şekilde bir defa daha ortaya çıkmıştır. Bu yapılar İslam dininin mesajını sınırlı ritüellere indirgeyerek, dinimizi yeni nesillere anlaşılabilir şekilde anlatmada çağın gerisinde kalmış yapılardır. Bunu da ötesinde, bu tür yapılar yasa dışı faaliyetlerin yürütüldüğü odaklar haline getirilmiştir.

Bu tehlikeli yapıların faaliyetlerini denetlememek bir yana, devlet kurumlarının bu yapılarca kontrol edilmesine müsaade etmek, hiçbir hukuk devletinde kabul edilebilir değildir.

“Evlatlarımızın zihinleri üzerinde gayri meşru faaliyetlere girişmek vatana ihanettir!”

Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer bütün devlet kurumları devlete ve millete hizmet etmelidir, bir takım cemaat ve tarikatlara değil. Milli eğitim bakanlarının görevi, evlatlarımızı bu kurumların insafına bırakacak tasarruflarda bulunmak değil, aksine akıl ve bilimin yolunda yetişmelerini sağlayabilmek için bu yapılardan uzak tutmak olmalıdır.

Bu türden yapıları kullanarak gri alanlar oluşturmak, evlatlarımızın zihinleri üzerinde gayri meşru faaliyetlere girişmek, sadece suç değil, vatana ihanet olarak değerlendirilmelidir.

Yusuf Tekin milletine ve devletine değil cemaat ve tarikatlara hizmet etme gayretinde ısrarcıysa derhal görevinden ayrılarak, kerameti kendinden menkul bir şeyhin eteğine yapışabilir, inancını dilediği gibi yaşayabilir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, herhangi bir kişinin inanç anlayışının yeni nesillere aktarılması için bir araç olarak kullanılamaz.”

Editör: Haber Merkezi