ÜNİVERSİTELİ İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜMEMELİ

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, YÖK’e seslenerek “Yeterince öğretim üyesi atanamayan fakülteleri lütfen eğitime açmayınız. Kontenjanları meslek arz talep dengesine göre belirleyiniz ki işsizler ordusu daha da büyümesin” dedi.

Adana Diş Hekimleri Odası ile Topçu Dentalın Sheraton Otelde düzenlediği bilimsel toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “2023 felaketlerin yaşandığı bir yıl olarak tarihe geçti. 2024 yılının ilk günlerinde gelen şehit haberleri ile canımız yandı.  Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terör asla kabul edilemez, edilmeyecektir. Türk Milleti güçlüdür. Bedeli ne olursa olsun güzel coğrafyamızı korumada kararlıdır.” dedi.

Diş hekimliği mesleğinin insan sağlığı için çok önemli olduğunu, sağlığın ağızdan başladığını belirten Başkan Dt. Güler, “Bilimsel toplantıların yapılması her mesleğin gelişmesi, güncel bilgilerin edinilmesi başarının anahtarıdır. Eğitimin önemi dünya kurulduğu günden itibaren bilinen bir gerçektir. Ancak eğitimde planlı olmalıdır. Meslek gruplarının arz talep dengesine göre üniversite açılmalı ve fakülte kontenjanları belirlenmelidir. Biz odalar ve TDB olarak YÖK Başkanı ve bu konuda karar alıcıları defalarca uyardık, uyarmaya devam ediyoruz. Mart, Nisan ayında kontenjanlar belirlenecek. Bir kez daha sesleniyoruz. Lütfen kontenjanları düşürün. Bu yıl yaklaşık on binin üzerinde öğrenci birinci sınıfa kaydoldu. Şu anda birden beşe kadar yabancı öğrenci de dahil, okuyan öğrenci sayısı kırk sekiz bin. Şu an mevcutta, kamuda, özelde çalışan tüm diş hekimi sayısı 48 bin, beş sene içerisinde yabancı öğrenciye çıktığımız zaman yaklaşık 42 bin meslektaşımız daha aramıza katılmış olacak. Bu çok ciddi bir sayı. 15-16 bin muayenehane var. Bir diş hekiminin yanında sigortalı çalışacak bir diş hekimi istihdam edilmesi umudumuz var. Biz çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz. Bu toplantıyı Adana’da düzenleyen Topçu Dental'e, Bilge kardeşime teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Zafer Çehreli ve Prof. Dr. Erhan Çömlekoğlu hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. 12 Eylül 2024 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek Dünya Diş Hekimliği Kongresine katılımlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başkan Dt. Fatih Güler’in açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Zafer Çehreli ve Prof. Dr. Erhan Çömlekoğlu hazırladıkları bilimsel çalışmaları katılımcı diş hekimlerine aktardılar.

Adana'da Aile hekimliği çalışanları sekiz haftadır ‘Vergide Adalet İstiyoruz!’ diye haykırıyor Adana'da Aile hekimliği çalışanları sekiz haftadır ‘Vergide Adalet İstiyoruz!’ diye haykırıyor

Editör: Süleyman Devrim Boğa