E-Bordro ile tüm çalışanların ücret, yan ödeme, vergi ve kesintileri elektronik olarak kayıt altına alınır. E-Bordro avantajları arasında işverenler ve çalışanlar, e-bordro sistemini kağıt bazlı işlemleri ve iş yükünü azaltması, zamandan ve paradan tasarruf etmesi bulunur.

İşverenler, e-bordro sayesinde basitçe bordro planlayabilir, çalışan bordro hesaplarını çevrim içi olarak takip edebilir ve raporlayabilir. Ayrıca e-bordro ile çalışanların maaş bordrolarına elektronik erişimi oluşur ve böylece kopyası için işverenleriyle iletişime geçmek yerine maaş bordrolarını çevrim içi olarak görüntülemelerine olanak tanır.

Bu sistem, vergi ve sigorta raporlamasını otomatikleştirerek firmaların yanlış beyan ve cezalardan kaçınmasına yardımcı olur. E-Bordro işçi çalışanlarına daha kesin ve güncel bilgiler vererek işverenler işlerinin işleyişini daha verimli hale getirebilir.

E-Bordro Nedir?

Elektronik platformlarda hazırlanan e-bordro, firmanın çalışanlarına yaptığı ödemelere ilişkin detayları içerir. İşçilerin işverenleri bu belgeyi, çalışanların ödemeleri hakkında kendilerini bilgilendirmek amacıyla, ücretlerinin ödendiği dönemde düzenlerler.

Eski kağıt bordrolara daha çağdaş bir alternatif olan e-bordrodan hem işverenler hem de çalışanlar faydalanabilir. E-Bordro avantajları arasında hızlı ve basit erişim, azaltılmış hata potansiyeli, gelişmiş veri güvenliği ve daha doğa dostu bir kullanım söz konusudur.

Çalışanlar, e-bordro sistemine giriş yaparak maaşlarına, ödeme geçmişlerine ve vergi beyannamesi gibi diğer faaliyetler için uygun evraklara erişebilirler. Aynı zamanda e-bordro aile hekimliği sorgulama da bu sistem ile mümkündür.

E-Bordro Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Bordro sorgulama, bordro ve diğer finansal verilerin online olarak görüntülenmesini sağlayan bir prosedürdür. Çalışanlar veya işverenleri tarafından yetkilendirilen kişiler web tarayıcısı ile e-bordro sistemine giriş yaparak bunu yapabilirler.

E-devlet vatandaşların kamu hizmetlerine ulaşabilmesini sağlayan elektronik bir platformdur. Aynı zamanda e-devlet bordro sorgulama işlemi de yapılabilmektedir. Bu işlemi yapabilmek için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmak gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden e-bordro sorgulama işlemi yapabilmek için sistem üzerinden “Maaş ve Bordo Bilgileri” başlıklı seçeneğe tıklayarak bu sayfaya ulaşmak mümkündür. Bu işlemin ardından TC kimlik numarası ve e-bordro şifresi gibi seçenekler istenecektir. Bu bilgiler ile giriş yaptıktan sonra aile hekimliği e-bordro gibi detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda NetBT danışmanlık şirketi ile e-bordro hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmeniz de mümkün.

E-Bordro Faydaları Nelerdir?

E-bordro, maaş ve diğer finansal verilerin elektronik olarak saklanması ve yönetilmesi sürecidir. E-Bordrolama sisteminin hem işletmeler hem de çalışanlar için işlemleri basitleştirmesi, hızlandırması ve iyileştirmesi gibi çeşitli avantajları bulunmaktadır. E-Bordro avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

·         İşverenlerin işlerini daha hızlı yürütmelerini sağlar ve onlara zaman kazandırır.

·         İşverenler için maliyetler azalır. Tüketilen kağıt miktarını azaltan ve çevresel sorumluluğu teşvik eden kağıt bazlı prosedürler ve manuel kayıt tutma yerine e-bordro kullanılmaktadır.

·         Maaş ve diğer mali bilgilerin sağlıklı bir kaydını tutmak daha kolay hale gelir.

·         İşverenler, e-bordronun benimsenmesi sayesinde maliyetleri azaltabilir ve kaynaklarını daha iyi kullanabilir.

·         Çalışanlar bu sayede ücret ve diğer finansal bilgilerine daha hızlı ulaşabilmektedir.

·         Çalışanların finansal bilgilerinin daha güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.

Sonuç olarak e-bordro faydaları için çalışanların finansal bilgilerine erişmesini kolaylaştıran ve şirketlerin işlerini daha uygun maliyetli bir şekilde yürütmelerine yardımcı olduğunu söylemek mümkündür. E-Bordro avantajları ile iş operasyonları hızlandırılır, daha güvenli ve daha verimli hale getirilir.

Kimler E-Bordro Alabilir?

Çalışanın e-bordro uygulamasını kullanabilmesi için devlet memuru olması gerekmektedir. 657 Sayılı Kanun kapsamındaki memurlar e-Bordro ortamına kolayca erişebilmektedir. E-Devlet üzerinden e-Bordro uygulamasına 4C sigortalıları, sözleşmeli çalışanlar ve özel şirketlerde çalışan kişiler erişememektedir.

İşçi e-bordro hizmetinden yararlanabilmek için e-devlet sistemine kayıtlı olmak gerekmektedir. E-devlet sistemine kaydolmak için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının bulunması ve bu numara kullanılarak gerekli belgelerin doldurulması gerekmektedir.

Kullanıcının e-devlet sistemi üzerinden e-bordro sorgulama yapabilmesi için e-devlet şifresine sahip olması gerekmektedir. Hem PTT şubeleri hem de e-devlet sistemine üye bankalar üzerinden e-devlet şifresi alabilmek mümkündür.

E-Bordro Neleri Kapsamaktadır?

E-Bordro, bir çalışanın maaşını ve diğer ödemelerini çevrim içi olarak takip eden bir sistemdir. Bu noktada e-bordro aşağıda verilen alanları kapsamaktadır:

1.       Brüt Maaş: Sistem ile çalışanın sözleşmede tanımlanan brüt maaşı takip edilmektedir.

2.       Kesintiler: Sistem, bir çalışanın brüt ücretinden yapılan kesintileri takip eder. Bu kesintiler diğerlerinin yanı sıra vergiler, SGK primleri, sosyal güvenlik yardımları veya kredi ödemeleri gibi de olabilir.

3.       Net Maaş: Çalışanın net maaşı, brüt ücretinden düşüldükten sonra işçi e-bordro sistemine girilir.

4.       Ek Ödemeler: Çalışanın brüt ücretine ek olarak yaptığı yemek, giyim, sigorta primi gibi ek ödemeleri de e-bordro sisteminden takip edilmektedir.

5.       İzinler: E-Bordro sistemi ile çalışanın kullandığı yıllık izin, doğum izni, hastalık izni gibi izinlerin takibi de yapılmaktadır.

E-Bordro avantajları arasında çalışanların maaş ödemelerini, kesintilerini ve ek ödemelerini e-bordro sistemi üzerinden rahatlıkla takip edebilmeleri yer alır. Ayrıca bu sistem vergi beyannamelerini tamamlamak için gereken verileri sunar ve daha hızlı ve kesin vergi ödemeleri için kolaylık sağlar.

NetBT e-bordro konusunda sağladığı çözümler ile bu sistemin daha etkili bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Birçok iş ortağı ile birlikte e-bordro kullanımında daima aktif ve verimli çalışmalar sunar.

https://net-bt.com.tr/e-bordro/

Editör: Haber Merkezi