"Eğitimin her alanı bir saldırı ve kuşatma altında. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, eğitimin her kademesinde görevli eğitim emekçileri olarak bu saldırı ve kuşatmalardan en ağır şekilde etkilenen kesimleriz. İtibarsızlaştırılan öğretmenler, geleceksizleştirilen öğrenciler, her gün kaygıdan kaygıya sürüklenen veliler, ağır çalışma ve yaşam koşulları altında ezilen eğitim ve bilim emekçileri."

KESK Adana Şubeler Platformu, Eğitim Sen Adana Şube ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri dünkü gözaltılarla ilgili Adana Atatürk Parkında basın açıklaması düzenledi. Bir çok siyasi parti temsilcisininde katılarak destek verdiği açıklamada Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası kurucu üyesi Duygu Yılmaz konuşma yaptılar.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak: "Baskılar, Gözaltılar, Tutuklamalar Bizi Yıldıramaz! Haklarımızı Alacağız!"

Değerli arkadaşlar,

Dün Ankara'da haklarımız için direnişte olan Öğretmen Sendikası üyeleri bakanlık önünde polis saldırısına maruz kaldı. 12 öğretmen arkadaşımız gözaltına alındı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak ve Kadın Sekreterimiz Simge Yardım polis tarafından darp edildi.

Bizler haklı mücadelemiz için alanlardayız, kimseye saldırmıyoruz, sadece emeklerimizin karşılığını istiyoruz. Emeğimizin sömürülmesini istemiyoruz. Saldırıya uğramak istemiyoruz.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 12.48.13

Eğitimin her alanı bir saldırı ve kuşatma altında. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, eğitimin her kademesinde görevli eğitim emekçileri olarak bu saldırı ve kuşatmalardan en ağır şekilde etkilenen kesimleriz. İtibarsızlaştırılan öğretmenler, geleceksizleştirilen öğrenciler, her gün kaygıdan kaygıya sürüklenen veliler, ağır çalışma ve yaşam koşulları altında ezilen eğitim ve bilim emekçileri.

Bir yandan Müfredat Programı adı altında öğrencileri itaat ve biat programı ile eğitilmeye çalışılırken, diğer yandan eğitimin ticarileştirilmesi hamleleri son hız devam ediyor. Her şeyin farkındayız. Uygulamaya çalıştığınız eğitim sistemi, refah toplumunun eğitim sistemi değil, beka ve ikbalinizi garanti altına alan bir eğitim sistemidir. Tarikat ve cemaatlerin gerici ve çağdışı yaklaşımlarının özünü oluşturduğu bir eğitim sistemi olamaz.

Mersin’in Her Köşesinde Çocuklar Hem Öğreniyor Hem de Eğleniyor Mersin’in Her Köşesinde Çocuklar Hem Öğreniyor Hem de Eğleniyor

Devlet okullarına dayatılan programlarla niteliksizleştirilen okullardan kaçan yüzbinlerce öğrenci ve veliyi özel okulların piyasacı bataklığına nasıl ittiğinizin farkındayız. Yarattığınız iklimle son 5 yılda özel okula giden öğrenci sayısı 10 kat arttı. Devletin asli görevi ve anayasal hak olan parasız ve eşit eğitim hakkı tozlu raflarda ki bir kitap sayfası olarak durmakta. Özel okullar, kamunun kaynaklarını ve vatandaşın parasını kendine transfer etmekte.

Bizler, aynı fakültelerden mezun olmuş, aynı eğitimi almış nesil inşacılarıyız. Atamalardaki garabet yüzünden aynı işi yaparken şu anda 6 parçaya bölünmüş eğitim emekçileriyiz. Her birimiz aynı işi yaptığımızın farkındayız. Aynı işi yapanlara aynı sosyal, ekonomik, özlük hakları sağlanmasını savunanlarız.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 12.48.14 (1)

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bu çerçevede ele alınmasını istiyoruz. Hedef haline getirilen eğitim emekçilerinin kaybolan itibarının tekrar tahsis edilmesi için mücadele ediyoruz. "Kamusal, bilimsel, parasız, laik, anadilinde eğitim" bizim temel şiarımız, temel mücadele alanlarımız.

Bu sebeple, "Öğretmen Sendikası"nın haklı talepleri üzerinden:

  • Öğretmenlik Meslek Kanunu ile yaşanılacak hak kayıplarına karşı,
  • Özel okul, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, baş gibi sıfatlarla öğretmenlik mesleğine dayatılan parçalı istihdama karşı,
  • Atama yönetmeliğindeki hukuksuzluğa karşı,
  • Eğitimin ticari ve piyasacı uygulamalarına karşı ortak hareket ediyoruz.

Eğitim Sen olarak mücadelemizi büyütüyoruz, dayanışma ile haklar alınana kadar arkadaşlarımız ile bir aradayız.

Duygu Yılmaz, Öğretmen Sendikası Kurucu Üyesi olarak Ankara'da Öğretmenlere Yönelik Saldırıyı Kınadı

Whatsapp Image 2024 05 30 At 12.48.14 (1)

Editör: Haber Merkezi