Eğitim Sen Mardin Derik Temsilciliği Derik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Proje Okulu'unda sendikal faaliyetlerinin engellenmesiyle ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Eğitim Sen Derik Temsilciliği Tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Mardin Eğitim Sen Derik Temsilciliği Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımız; rutin örgütlenme faaliyetleri kapsamında, 05.01.2024 tarihinde, Derik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Proje Okuluna ziyaret gerçekleştirmiştir.

Temsilcilerimiz, öğretmenler odasında, öğretmenler ile görüşmeye başlamadan, okul müdürü tarafından idareci tavrına yakışmayacak biçimde el kol hareketleri ile müdür odasına çağrılmıştır. Bu sırada okul müdürü, sendika temsilcilerimize kendisinden izin almadan okula giremeyeceklerini ısrarla ve yüksek sesle söylemiş, sözlü saldırıda bulunmuştur.

Okul Müdürü, sendikal faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen okul ziyaretlerinin anayasal hak olduğunu, "idarecinin iznine tabi olmadığını" bildiği hâlde sendikal örgütlenme hakkımızı engellemeye çalışmıştır. Tartışma yaşandığı sırada orada bulunan kadın yönetici arkadaşlarımızı, çeşitli sözlü saldırılarla susturmaya çalışmıştır.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür

Derik'te bir süredir belli bir sendika dışında, diğer sendikaların faaliyetleri "çeşitli yöntemlerle" engellenmeye çalışılmaktadır. Sendika üyelerimize ve özellikle kadın üyelerimize uygulanan mobbing artmakta, çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmakta, okullarımızda artan angaryalarla öğretmenlerimizin sorunları katlanmaktadır. Artan sorunların çözümüne ilişkin çabalarımızın sonuçsuz bırakıldığı yaşanan bu son olayla gözler önüne serilmiştir.

Eğitim Sen haklı mücadelesinden vazgeçmeyecektir! Süreci tüm üye ve yöneticilerimizin dikkatine sunarız." dendi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen)'de konuyla ilgili sosyal medya hesabından sendikal faaliyetlerin engelnemesine yönelik zorbalığı ve hukuksuzluğu kabul etmiyoruz paylaşımı yapıldı.

paylaşımda şu ifadelre yerverildi; "Temsilcilik üyelerimizin, 5 Ocak 2024 tarihinde, örgütlenme çalışmaları sırasında yaşadığı zorbalığı ve hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Yaşanan olaya karşı fiili, meşru mücadelemiz güçlenerek devam edecektir. İlgili yöneticiler hakkında hukuki süreç başlatarak, konunun takipçisi olacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi