330. Haftada da Direniş Sürüyor: KHK Mağdurları İşlerine Dönene Kadar Mücadeleye Devam
OHAL’in ilan edilmesinin üzerinden 9 yıldan fazla zaman geçti. Ancak OHAL KHK’larıyla ihraç edilen 2 bin 500 KESK’li kamu emekçisi hâlâ görevlerine iade edilmedi. Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube, 330. hafta oturma eylemiyle bu hukuksuzluğu bir kez daha gündeme taşıdı.
7 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’de Karşıyaka İskele karşısında düzenlenen oturma eyleminde, “Mutlaka kazanacağız! İşimizi geri alacağız!” sloganlarıyla adalet talebi dile getirildi. Eylemde taşınan dövizlerde “İş istiyoruz”, “Baskılar son bulsun”, “OHAL kaldırılsın”, “Ekmek”, “Özgürlük” gibi ifadeler dikkat çekti.
KESK ve Eğitim Sen, başından beri bu keyfi ihraçlara karşı sürdürdüğü mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“En başından beri göz göre göre maruz bırakıldığımız hukuksuzluğa, keyfiliğe karşı adalet arayışımız sürüyor. KESK’li arkadaşlarımızı ekmeğinden, işinden ihraç edenler de KESK’in nereden gelirse gelsin darbelerin, darbecilerin karşısında olduğunu en başından beri biliyorlardı. Tüm bunları hâlâ ‘olağan’ görenlere buradan bir kez daha sesleniyoruz: Yeter artık! Bu hukuksuzluğa, bu zulme son verin. Elimizden alınan işimizi, ekmeğimizi ve haklarımızı geri verin.”
KESK ve Eğitim Sen, KHK’lı üyeleri için yürüttükleri mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurguladı. Açıklamada, “Son KHK’lı üyemiz de tüm haklarını alarak işine dönene kadar mücadelemizi yürüteceğiz. Yaşasın Eğitim Sen, yaşasın KESK!” denildi.