Fatih Toprak; 8 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan YKS sınavında milyonlarca gencimiz ter dökecek. Bu sınavda tüm gençlere Eğitim Sen Adana şubesi olarak başarılar diliyoruz.

Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu adına Başkan Fatih Toprak konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

Bilindiği üzere yaşadığımız coğrafya olan Adana’da hava sıcaklığı 40-50 derece arasında değişen bir durumdadır. Gölgede dahi nefes alınamayacak düzeyde sıcaklıklarla boğuşmaktayız. Bu nedenle yapılacak merkezi sınavlarda genel olarak klimalı ortamların tercih edilmesine dikkat edilmektedir. Ancak velilerden gelen bilgiler doğrultusunda Adana ili Ceyhan ilçesinde sınav merkezi olarak belirlenen okullardan birisi olan Şadiye Mustafa CAF ortaokulunda hiçbir sınıfta klima bulunmamaktadır. Öğretmen arkadaşlarımızın sıcakların başlaması ile birlikte ders işlemekte bile zorlandıkları bu sınıflarda bugün yüzlerce gencimiz geleceklerini belirleyecekleri sınavlara gireceklerdir.

Eğitim Sen Adana şubesi olarak soruyoruz;

  • Okulların belirlenmesinde nasıl bir ölçüt işletilerek bu okul seçilmiştir?
  • Bugün bu okulda sınava girecek öğrencilerin diğer okullarda sınava girecek öğrencilere göre dezavantajlı duruma düşmesinden kimler sorumludur? Öğrencilerin psikolojisi hiç düşünülmüş müdür?
  • Adana’nın sıcakları ile uğraşma konusunda bu sınıflarda sınava girecek öğrenciler için bir adaletsizlik söz konusudur. Buna sebep olanlar için bir işlem yapılacak mıdır?

Bugün gençlerimiz sıcakla mı uğraşacaklar yoksa sınavla mı uğraşacaklardır. Bu konuda velilerimize ve gençlerimize yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesine yönelik her türlü desteği Eğitim Sen Adana şube olarak sağlayacağız.

MEB 2024-2025 Eğitim Yılı Takvimini Yayımladı MEB 2024-2025 Eğitim Yılı Takvimini Yayımladı

Tüm bu yaşananların öncesine bakıldığında Adana genelinde birçok okulda klimalar olsa bile ya bakımsızlıktan çalışmaz durumda ya da tam randıman sağlamamaktadır. Bu okullarda yaşanan bu sorunların çözülememesi eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamasına da neden olmaktadır. Bir an önce bu okulların da belirlenerek gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu sorumluluk Adana Valiliği ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birinci görevi olmalıdır.

Editör: Haber Merkezi